• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odczyt carpass z zegarów Astra H

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Witam.
Orientuje się ktoś czy jest sprzęt który odczyta pin z zegarów astry H bez ich rozbierania po obd lub złączu samych zegarów?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Nie spotkałem się. A jaki masz problem z rozebraniem zegarów?

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Ja problemu nie mam, pytam bo klient kupił używane z alle i są "zaplombowane"... twierdzi ze sprzedawca daje gwarancję ale jeśli nie bedą zerwane plomby... ciekawy jestem jak ta niby gwarancja ma działać bo ja nie widzę opcji ich wymiany bez otwierania.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Aaa, no tak. No to niestety pod ryzyko. Innej opcji nie widzę. One też jakoś często nie padają, więc wiele nie ryzykujecie.

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Nie wiem ile kosztowały ale to nie o to chodzi.
Jestem ciekawy poprostu czy jest możliwy odczyt pinu bez otwierania takich zegarów.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-24
Miasto
Rybnik
autel wyciaga z radia, ipc

Załączniki

• fm1.jpg
    fm1.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 42
  • fm.jpg
    fm.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Autelem probowalem i z astry h niestety nie dał rady. Opcom też sprawdzalem i tylko z dis i ecu silnika ale nie z zegarów. Opel pro nie znam, poczytam o tym. Dzieki
Automatyczne połączenie postów:

Poczytałem o Opel pro i niestety robi to samo co opcom czyli odczyt pin z ecu i wyświetlacza ale nie z zegarów... czyli chyba nie ma sprzętu który by to ogarniał na to wychodzi.
Automatyczne połączenie postów:

A wracając do autela to niestety w menu niby ma te opcje ale zarówno radio jak i ipc to sciema bo tak naprawde wchodzac w ipc czyta pin z ecu a wchodzac w radio czyta z dis.

Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Niczym nigdzie i z niczego nie zassiesz zawartości 35080 po złączu,wszędzie rozbiórka.

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Czyli potwierdza się to co mówiłem klientowi, że przy wymianie traci tą swoją pseudo gwarancję. Niby zegary nie drogie jak sprawdzam na alle no ale dlaczego ja mam mu zwracac za nie kase jesli nie bedzie cos działać po wymianie a sprzedawca zwali wine na mnie bo zerwałem plomby... tak myślałem że się nie da inaczej i dziękuję wam za potwierdzenie.

toxi14

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
36
Miasto
Kassel/DE
Dokładnie, klient musi zadecydować czy podejmuje ryzyko utraty gwarancji. Inaczej tego nie ugryziesz

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Uważaj na wyświetlacz bo tylko to możesz w tym budziku zepsuć, działaj powodzenia

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Wiem, już robiłem nie jeden taki. Mi w tym temacie chodziło tylko o to czy jest metoda bez rozbierania bo zawsze otwierałem licznik a że klient się trafił co nie chce zrywać plomb to nawet nie wiem czy wroci po tym jak mu powiedziałem że tak nie da rady ;) bo stwierdził cytuje " wszystko się da tylko trzeba umieć i mieć dobry komputer" Szczerze mowiąc to nawet wolę żeby nie wracał ;)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
bo stwierdził cytuje " wszystko się da tylko trzeba umieć i mieć dobry komputer" Szczerze mowiąc to nawet wolę żeby nie wracał ;)

no to niech szuka gdzieś indziej.
wytłumacz panu na spokojnie, że niestety się przeliczyłeś i nie dasz rady tego zrobić :)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
wszystko się da tylko trzeba umieć i mieć dobry komputer" Szczerze mowiąc to nawet wolę żeby nie wracał ;)
to samo mowia na szrotach gamonie jak mowisz ze musisz zaingerowac zeby ich uzywke zaadoptować do jakiegos tam pojazdu XXXX i oni maja takich fachowców ze zrobia to bez otwierania,szkoda sie odzywać.Wez temu chłopu powiedz ze nie masz czasu bo musisz leciec na marsa po lepszy komputer.

Do góry Bottom