• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowietrzanie hamulców - czy to prawidłowy sposób

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Piszcie dalej bzdury o hamulcach to sie przyjmie: Mam ABS, mam ESP to sobie przepompuje...
A potem płacze taki "dlaczego tak drogo"

W przeciwieństwie do Ciebie z brakiem klientów nie mam problemu...
Potwierdzi to wielu użytkowników tego forum.
ja takze mam wielu i nie musze potwierdzac ;)

trumanshow

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Łódz
Piszcie dalej bzdury o hamulcach to sie przyjmie: Mam ABS, mam ESP to sobie przepompuje...
A potem płacze taki "dlaczego tak drogo"

W przeciwieństwie do Ciebie z brakiem klientów nie mam problemu...
Potwierdzi to wielu użytkowników tego forum.
Trochę się zagalopowałeś z tym swoim koniem ,dobry mechanik nie musi się reklamować ach i och

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
No to na szybko:
Efekt Dunninga-Krugera – zjawisko psychologiczne polegające na tym, że osoby niewykwalifikowane w jakiejś dziedzinie życia mają tendencję do przeceniania swoich umiejętności w tej dziedzinie, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania oceny swoich umiejętności.
Idąc dalej - osoby niekompetentne:
  1. nie dostrzegają swojego niskiego poziomu zdolności,
  2. nie potrafią prawidłowo ocenić poziomu zdolności u siebie,
  3. nie potrafią prawidłowo ocenić poziomu zdolności u innych,
  4. rozpoznają i uznają swój niski poziom zdolności dopiero po odpowiednim treningu danej umiejętności...

Muminek

SuperMechanior
Punktów
73
No to na szybko:
Efekt Dunninga-Krugera – zjawisko psychologiczne polegające na tym, że osoby niewykwalifikowane w jakiejś dziedzinie życia mają tendencję do przeceniania swoich umiejętności w tej dziedzinie, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania oceny swoich umiejętności.
Idąc dalej - osoby niekompetentne:
  1. nie dostrzegają swojego niskiego poziomu zdolności,
  2. nie potrafią prawidłowo ocenić poziomu zdolności u siebie,
  3. nie potrafią prawidłowo ocenić poziomu zdolności u innych,
  4. rozpoznają i uznają swój niski poziom zdolności dopiero po odpowiednim treningu danej umiejętności...
ciekawe nawet nie wiedziałem ze jest taki efekt- a tu proszę jestem nawet potwierdzeniem opisanego zjawiska (przynajmniej w 50 % tzn. co dzień spotykam się z tak ''ciekawymi'' przypadkami że stwierdzam że moje umiejętności są niewystarczająco wysokie żeby ogarnąć temat ;-)
Ale wyznaje osobiście zasadę że człowiek uczy się całe życie więc stawiam czoło wyzwaniu ...(i kombinuje jak koń pod górę )

Do góry Bottom