• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowietrzanie sprzęgła

botek

SuperMechanior
Punktów
96
Andrzej - Nasz Pan od praktyk by powiedział - jeszcze nie umiecie dmuchać...

Ostatnia edycja:

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Przy takiej robocie po prostu to wymien . I nie pajacuj:dead:

martin531

Bywalec
Punktów
10
Nie ma czegoś takiego jak łożysko hydrauliczne. To jest operator centralny sprzęgła. Jeden część to siłownik hydrauliczny a druga to łożysko oporowe. Jeżeli łożysko przy obrocie grzechocze albo siłownik jest nieszczelny to element do wymiany. Ale na mój gust to weź to w łapę i podjedź do jakiegoś mechanika albo jeszcze lepiej wymień to razem z całym kompletem sprzęgła. Docisku sam bez wiedzy nie podstawisz. Zaraz się zrobi armagedon

Andrzej1917

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Zamość
Nie ma czegoś takiego jak łożysko hydrauliczne. To jest operator centralny sprzęgła. Jeden część to siłownik hydrauliczny a druga to łożysko oporowe. Jeżeli łożysko przy obrocie grzechocze albo siłownik jest nieszczelny to element do wymiany. Ale na mój gust to weź to w łapę i podjedź do jakiegoś mechanika albo jeszcze lepiej wymień to razem z całym kompletem sprzęgła. Docisku sam bez wiedzy nie podstawisz. Zaraz się zrobi armagedon
Renault Espace
Wysprzęglik centralny - łożysko hydrauliczne
Jak sprawdzić

Andrzej1917

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Zamość
Nie dostałem Żadnej Odpowiedzi
na temat Jak sprawdzić Stan Wysprzęglika centralnego - łożysko hydrauliczne
Dziękuję
Automatyczne połączenie postów:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Już za 2 tygodnie Pan Andrzej zaprasza wszystkich z forum mechanika na szkolenie z zakresu pracy, zasady działania i weryfikacji uszkodzeń oraz naprawy sprzęgła! Obecność obowiązkowa!

I ja nie żartuję...

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Nie dostałem Żadnej Odpowiedzi
na temat Jak sprawdzić Stan Wysprzęglika centralnego - łożysko hydrauliczne
Dziękuję
No jak nie? A to co to jest?

Panie Andrzeju - teraz całkiem poważnie. Wiedza czerpana z yt nie jest złą wiedzą pod warunkiem że jest traktowana jako "uzupełniacz" tego co już się wie i rozumie, a nie jedyne źródło kiedy ktoś robi coś pierwszy raz. Proszę pamiętać, że w większości przypadków takie filmy "zrób to sam" są wykonywane przez ludzi, którzy na codzień się tym nie zajmują co oznacza że gdyby z nimi serio pogadać to będą posługiwać się terminologią "złożyć to do tego, nacisnąć tamto, i wtedy to powinno działać tenteges" - i ok, niech tak będzie, natomiast coś idzie nie tak i to wystarczy żeby ich rozłożyć. Jak na dłoni widać to po pytaniach zadawanych na tym forum.
Lekcja na przyszłość - przygotować się do tematu zanim zacznie się coś robić. Na przyszłość będzie lepiej, być może znalezienie kolejnego filmu zajmie panu tylko dzień, a nie tydzień jak teraz.
Druga lekcja - bez ściemy. Skłamał pan na samym początku że mechanik, a jasno wynika z tego co pan pisze, że to pan, a więc gol do własnej bramki na dzień dobry. Proszę się zastanowić następnym razem zanim zacznie pan oczerniać zawód, o którym nie ma pan pojęcia. To źle wygląda i nie przysparza sojuszników.
To wszystko co mam do pana.

wiecie co panowie? chyba czas przestać karmić trola
bo normalnie nie wierzę w to co się tutaj od...tegowuje :)

Popieram i też nie dowierzam. Sam chciałem pojechać po tym gościu, ale jestem skłonny uwierzyć że faktycznie taki jest i nie robi nas w wała. Więc po tym co pisze i jak pisze wygląda że to starszy facet, więc jeżeli mam rację to pastwienie się nad nim uważam za słabe.
W gruncie rzeczy mimo, że przez chwilę było śmiesznie uważam że forum na tym cierpi, bo to wygląda niepoważnie.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
A co jeżeli data w nazwie użytkownika oznacza faktyczny rok urodzenia? Jeżeli tak to czapki z głów.
chapeau GIF by neomagazinroyale

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Mimo że jestem jak młody pelikan to tego bym nie łyknął, ale nawet niech będzie połowa z tego i to mi wystarczy, bo jestem zwykły szczawik przy takiej dacie.

Andrzej1917

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Zamość
No jak nie? A to co to jest?

Panie Andrzeju - teraz całkiem poważnie. Wiedza czerpana z yt nie jest złą wiedzą pod warunkiem że jest traktowana jako "uzupełniacz" tego co już się wie i rozumie, a nie jedyne źródło kiedy ktoś robi coś pierwszy raz. Proszę pamiętać, że w większości przypadków takie filmy "zrób to sam" są wykonywane przez ludzi, którzy na codzień się tym nie zajmują co oznacza że gdyby z nimi serio pogadać to będą posługiwać się terminologią "złożyć to do tego, nacisnąć tamto, i wtedy to powinno działać tenteges" - i ok, niech tak będzie, natomiast coś idzie nie tak i to wystarczy żeby ich rozłożyć. Jak na dłoni widać to po pytaniach zadawanych na tym forum.
Lekcja na przyszłość - przygotować się do tematu zanim zacznie się coś robić. Na przyszłość będzie lepiej, być może znalezienie kolejnego filmu zajmie panu tylko dzień, a nie tydzień jak teraz.
Druga lekcja - bez ściemy. Skłamał pan na samym początku że mechanik, a jasno wynika z tego co pan pisze, że to pan, a więc gol do własnej bramki na dzień dobry. Proszę się zastanowić następnym razem zanim zacznie pan oczerniać zawód, o którym nie ma pan pojęcia. To źle wygląda i nie przysparza sojuszników.
To wszystko co mam do pana.

Popieram i też nie dowierzam. Sam chciałem pojechać po tym gościu, ale jestem skłonny uwierzyć że faktycznie taki jest i nie robi nas w wała. Więc po tym co pisze i jak pisze wygląda że to starszy facet, więc jeżeli mam rację to pastwienie się nad nim uważam za słabe.
W gruncie rzeczy mimo, że przez chwilę było śmiesznie uważam że forum na tym cierpi, bo to wygląda niepoważnie.
Mechanik 2 Razy odpowietrzał
A za trzecim razem Wymienił Wszystko łącznie z ... Bez Uzgodnienia
Za 4154 złotei Dlatego chcę Wiedzieć czy Wysprzęglik jest Dobry czy Zły!!!
Jak ktoś Wie jak sprawdzić zdemontowany Wysprzęglik
To bardzo Proszę o Pomoc ️️

Obejrzyj film „jak odpowietrzyć sprzęgło” w YouTube

Czy w tym filmie jest Używany tylko pedał Hamulca !!??

Do góry Bottom