damian95
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam,
Jestem posiadaczem sciona frs (blizniak toyoty gt86) auto sprowadzilem z Usa, przyplynelo do mnie z wcisnietym pedalem sprzegla, pedal byl miekki, wpadal i nie odbijal, tak jakby wogole nie bylo sprzegla. Sprzeglo jest hydrauliczne i posiada oddzielny zbiornik na plyn. Okazalo sie ze wysprzeglik puszcza plyn, kupilem nowy ori subaru i probowalem odpowietrzyc, bez skutku.
robie to w tradycyjny sposob, plyn do zbiorniczka, gumowy wezyk do odpowietrznika i do oddzielnego pojemnika z plynem, ''pompuje'' pedal sprzegla, odkrecam odpowietrznik, zakrecam i znowu pompuje, robilem to dluzszy czas, a dalej pojawiaja sie pecherzyki powietrza, co prawda malutkie, ale chyba nie powinno ich byc wogole? Pedal nie wpada tak bezwladnie do srodka jak na poczatku, ale pracuje podobnie do hamulca, tak czy siak nie dziala prawidlowo;-(
nie jestem mechanikiem, w sumie dopiero sie ucze, jak ktos z Was ma jakis pomysl to prosze o rade, podpowiedz, nie wiem moze zle to odpowietrzam?
Jestem posiadaczem sciona frs (blizniak toyoty gt86) auto sprowadzilem z Usa, przyplynelo do mnie z wcisnietym pedalem sprzegla, pedal byl miekki, wpadal i nie odbijal, tak jakby wogole nie bylo sprzegla. Sprzeglo jest hydrauliczne i posiada oddzielny zbiornik na plyn. Okazalo sie ze wysprzeglik puszcza plyn, kupilem nowy ori subaru i probowalem odpowietrzyc, bez skutku.
robie to w tradycyjny sposob, plyn do zbiorniczka, gumowy wezyk do odpowietrznika i do oddzielnego pojemnika z plynem, ''pompuje'' pedal sprzegla, odkrecam odpowietrznik, zakrecam i znowu pompuje, robilem to dluzszy czas, a dalej pojawiaja sie pecherzyki powietrza, co prawda malutkie, ale chyba nie powinno ich byc wogole? Pedal nie wpada tak bezwladnie do srodka jak na poczatku, ale pracuje podobnie do hamulca, tak czy siak nie dziala prawidlowo;-( nie jestem mechanikiem, w sumie dopiero sie ucze, jak ktos z Was ma jakis pomysl to prosze o rade, podpowiedz, nie wiem moze zle to odpowietrzam?