• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odpowietrzenie wysprzeglika sprzegla w gt86.

damian95

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Jestem posiadaczem sciona frs (blizniak toyoty gt86) auto sprowadzilem z Usa, przyplynelo do mnie z wcisnietym pedalem sprzegla, pedal byl miekki, wpadal i nie odbijal, tak jakby wogole nie bylo sprzegla. Sprzeglo jest hydrauliczne i posiada oddzielny zbiornik na plyn. Okazalo sie ze wysprzeglik puszcza plyn, kupilem nowy ori subaru i probowalem odpowietrzyc, bez skutku.:( robie to w tradycyjny sposob, plyn do zbiorniczka, gumowy wezyk do odpowietrznika i do oddzielnego pojemnika z plynem, ''pompuje'' pedal sprzegla, odkrecam odpowietrznik, zakrecam i znowu pompuje, robilem to dluzszy czas, a dalej pojawiaja sie pecherzyki powietrza, co prawda malutkie, ale chyba nie powinno ich byc wogole? Pedal nie wpada tak bezwladnie do srodka jak na poczatku, ale pracuje podobnie do hamulca, tak czy siak nie dziala prawidlowo;-(
nie jestem mechanikiem, w sumie dopiero sie ucze, jak ktos z Was ma jakis pomysl to prosze o rade, podpowiedz, nie wiem moze zle to odpowietrzam?:dead:

damian95

Początkujący
Punktów
0
WOODOO w sensie że źle to robię czy jak? Myślałem że sam to ogarne.....

mMechanik sproboje tak zrobic, dzięki za odpowiedź.

damian95

Początkujący
Punktów
0
Witam, nie udalo mi sie odpowietrzyc ukladu, wykrecilem z powrotem wysprzeglik i odkrylem ze ta dzwignia sprzegla (widelki rozlaczajace) rusza sie swobodnie, rozumiem przod tyl, ale rusza sie na boki, gore i dol;-( nie powinno stawiac oporu? Chyba czeka mnie rozbiorka skrzyni

damian95

Początkujący
Punktów
0
Z kims, jedna osoba pompuje, a druga odpowietrza. Nie zamierzam sam dobierac sie do sprzegla, chce wiedziec na czym stoje,

Do góry Bottom