• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ogrzewanie warsztatu

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
@winetoo[B], [/B]Ty się chyba zaszczepiłeś potajemnie, że takie rewelacje wyciągasz? Masz tu złotą strzykawę bo szpadel to za mało ;)
ZS.jpg

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
@winetoo[B], [/B]Ty się chyba zaszczepiłeś potajemnie, że takie rewelacje wyciągasz? Masz tu złotą strzykawę bo szpadel to za mało ;)
Wyświetl załącznik 37592
Dziękuję tobie ale na razie cierpliwie czekam w kolejce. Jakie rewelacje? Nic o tym nie wiem. Tóćke dziś pociągłem z beczki ale że rewelacje od razu... Maurycy a ty to czasem nie kręcisz z Muchomorkiem?
Automatyczne połączenie postów:

Wyświetl załącznik 37592
Pożartować chciałem a ty puszczasz brzydkie bąki.

Maurycy a ty to czasem nie kręcisz z Muchomorkiem?
A nie, przepraszam, to żwirek.

Maurycy to z Chawrankiem.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
żwirek to podobno walił po cichu przed muchomorkiem a potem gadał że razem pili, także tego, uwaga na żwirka.

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
No tak mniej więcej, ale za trzecim kuntem dopiero pytaj ;)

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
A gdzie tam, nie czytasz pan, albo nie rozumiesz. ;) Ale jak będziesz w Kutnie to sprawdź, czy faktycznie pękają oczy na dworcu :)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Łojjj...nie umiesz czytać między wierszami kłuliku.

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
Widocznie co innego pijemy, no nie te fale ;)
Za wycieczkę o mieście oczywiście przepraszam, z Radomiem mam tyle wspólnego, że kiedyś z kumplem kupiliśmy radomskie na spółę. Pewnie fajne miasto :)

Marudaa

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Łomża
Witam,
Chciał bym poznać opinie ludzi prowadzących warsztat na temat ogrzewania podłogowego. Jakie macie opinie na temat takiego sposobu ogrzewania? Jak ekonomicznie wychodzi takie ogrzewanie w stosunku do np. nagrzewnic nadmuchowych zasilanych z kotła gazowego. ? Myślę o połączeniu dwóch systemów, podłogówka by pracowała non stop (w okresie zimowym) a dmuchawy załączały by się w momencie otwarcia i zamknięcia bramy oraz w duże mrozy.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Ja zrobiłem podłogówkę na hali warsztatowej i części socjalno biurowej. W sumie 330 m2. Budynek ogrzewany jest kondensacyjnym piecem gazowym. Niestety nie mogę wypowiedzieć się na temat kosztów bo jeszcze nie ruszyłem z działalnością. Nagrzewnice mogę w każdej chwili dołożyć ale z doświadczenia wiem że Nie jest to potrzebne bo po chwili temperatura się wyrównuje. Pracowałem na hali z takim rozwiązaniem.

Marudaa

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Łomża
Jak z komfortem pracy ? Napewno dużym plusem jest równomierne nagrzanie całej powierzchni, brak "wiatrów" nad głową, sucha podłoga. A co z oparami?

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
1AAAD30A-3C6E-44A3-812B-6BECD2820A64.png
przy takiej podłodze zmywalnej na bierząco nie masz problemu z oparami.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Chciałem poprawić Epoksyd na drugi dzień i wyszedł taki mat

Marudaa

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Łomża
Chyba nie widzę argumentów negatywnych w takim ogrzewaniu. Jak sprawuje sie żywiczna posadzka?

Do góry Bottom