• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

opel 1.2 16v 55kw po odpaleniu gasnie na zimnym

sokol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sosnowiec
Witam. mam problem z oplem astra 1.2 16v 2002r LPG na zimnym silniku po odpaleniu pochodzi 3 sekundy nagle zaczyna szarpac silnikiem i gasnie,nie reaguje na wcisniecie gazu. po kolejnym odpaleniu jest juz w porządku,wymieniłem sondę podmieniłem czujnik na walkach i nic,swiece sa nowe i okopcone na czarno. Macie jakies pomysły?

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
Witam. mam problem z oplem astra 1.2 16v 2002r LPG na zimnym silniku po odpaleniu pochodzi 3 sekundy nagle zaczyna szarpac silnikiem i gasnie,nie reaguje na wcisniecie gazu. po kolejnym odpaleniu jest juz w porządku,wymieniłem sondę podmieniłem czujnik na walkach i nic,swiece sa nowe i okopcone na czarno. Macie jakies pomysły?
a czujnik temperatury i ukuad paliwowy dobre i filtr powiecza i pompa paliwa

sokol

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sosnowiec
czujnik pokazuje temperature,aczkolwiek czasem wskazowka sie zawiesi. tyle ze auto tylko raz sie tak zachowauje na zimnym zaraz po odpaleniu jak przegazuje to potem juz mozna gasic i odpalac i problemu nie ma.

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
czujnik pokazuje temperature,aczkolwiek czasem wskazowka sie zawiesi. tyle ze auto tylko raz sie tak zachowauje na zimnym zaraz po odpaleniu jak przegazuje to potem juz mozna gasic i odpalac i problemu nie ma.
anie cofa się paliwo do baku

jankas9886

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Strumień
Miałem taki problem ale w corsa 1000 ce, wyczyściłem i na nowo ustawiłem regulator biegu jałowego zgodnie z procedurą po czym zresetowałem kąpa i był spokój. Nie kojarzę jaką masz przepustnice w tym 1.2 ..

Do góry Bottom