• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra H 1.9 CDTI kopci na biało

Jeczu

Nowy
Punktów
0
Witam.
Mam problem z Astra a dokładniej z silnikiem 1.9 cdti, a mianowicie... strasznie kopci na bialo aż świata nie widać w lusterku, dodam, że wtryski regenerowane były miesiąc temu, turbina tez sprawna, dpf wycięty przez poprzedniego właściciela... zawór egr wymieniony na nowy.... ma ktoś jakiś pomysł co by mogło to być? Auto ma przebieg 295 tys.

rostex

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Płońsk
Program był robiony po usunięciu DPFa? Bo to wygląda jak wypalanie filtra.

Jeczu

Nowy
Punktów
0
Poprzedni właściciel podobno robił, jutro mam chwile czasu to podjadę do mechanika.. Przed chwila zaczęła MRUGAĆ kontrolka od świec żarowych.. wiec chyba mam odpowiedź.

rostex

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Płońsk
Migająca kontrolka świec oznacza krytyczne zapełnienie filtra i należy kontynuować jazdę.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Soft nie zrobiony lub źle zrobiony,standart.Dpf off + wym.obd wystarcza na jakiś tylko czas i wypalanko się uruchamia

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
zobacz czy czujnik roznicy cisnien jest poodlaczony , w razie czego odlacz

Adaś1Z

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Podebłocie
Jak nie dpf to kompresję zmierzyć. Wykręcić świece . Jak mokre wszystkie to może być dpf jak jedną to wtrysk lub kompresja na danym garze. Paliwo idzie na wydech i się smaży . Miałem tak w tdi pd.

Do góry Bottom