• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Corsa C 1.2 16v 2004r

JanuszNaumowicz

Początkujący
Punktów
0
hej wszystkim niedawno kupilem opla corse 1.2 16v z 2004r Mam problem tego typu ze ostatnimi dniami zaczol mi gasnac gdy tylko stane gdzies na swiatlach albo wcisne sprzeglo. wymienilem swiece kable i nadal jest ten sam problem jeden mechanik stwierdzil ze to wina rozrzadu ale z tego co wiem to on ma lancuszek. moze mial ktos taki problem prosze o pomoc z gory dzieki.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
No nie, tak to sie nie da albo bedzie to trwało tygodniami. Jakas diagnostyka na poczatek, ten mechanik nie czytał tego niczym??

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Zaklejona przepustnica jak kontrolki nie wywala. Do czyszczenia

Odnośnie łańcucha to fakt jest z czekolady ale to słyszał byś jak dzwoni podczas przyspieszania

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
A podczas normalnej jazdy zachowuje sie normalnie? Kiedy obroty są większe?

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
2004 akurat ma moja corka :D
Jak wygladaja weze typu odma itp.
pedzelek z benzina i smarowac a znajdzie sie winowajca, ale radzilbym to zlecic warsztatowi bo szkoda by bylo spalic nowo zakupione auto :D

Koledzy poradzili co wymienic, ja tyz poradze : wymienic na nowszy model skoro z tak prostym sa problemy, w tym mlodszym beda inne.
No i nikt nie wspomnial ze jednak nawet 2004 potrzebuje podlaczenia pod komputer a ten moze powiedziec prawde co go boli :p

Do góry Bottom