• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel corsa c Stukanie

Karol333

Początkujący
Punktów
2
Witam opel corsa c 1,2 benzyna na łańcuchu rozrządu przebieg 203tyś. Km. Podczas odpalania i gaszenia samochodu słychać krótkie terkotanie tak jakby 3-5 takich niezbyt głośnych szybkich stuknięć objaw pojawia się również gdy raptownie dodam gazu na biegu jałowy lecz gdy trzymam wysokie obroty nie słychać tego to jest tylko krótkotrwałe gdy silnik dostaję dużych wibracji to słychać podczas cofania na półsprzęgle gdy podnoszę sprzęgło do góry i samochód zaczyna cofać słychać wyraźnie krótko trwałe terkotanie . Nie jest to dźwięk przypominający dźwięk szklanki.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Napisał ci kolego wyraźnie nawet uśmiech mu posłałeś to nasz szyfr gdy dodasz troszkę wyobraźni technicznej masz odpowiedź Tomi także sugerował

To ty się nie znasz na silnikach????????

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Na słuch to tego nie zdiagnozuje- zresztą chyba ma nie najlepszy...:D
Proponuję żeby zaopatrzył się w taki przyrząd- niech popyta może jakiś sąsiad ma, to pożyczy...:D

8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg Jest to dosyć prosty sprzęt, zarówno w obsłudze manualnej, jak i ma dość czytelny interfejs...:D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Na świecie????w galaktyce wiem bo kiedyś byłem ....
.. tylko po powrocie jakoś głowa dziwnie mnie bolała i ten kac

Do góry Bottom