Szumek72
Zweryfikowany Mechanik
a co w przypadku jeżeli demontuję poduszki z auta bo ich nie chcę?Jeżeli to ja miał bym napisać opinię do tego co napisałeś, wyglądało by to tak, że napisał bym: z dokumentacji dostarczonej przez ubezpieczyciela wynika, że samochód marki xx miał kolizję, w tym i tym dniu samochód został naprawiony przez właściciela pojazdu, po odczycie ramek zamrożonych w sterowniku np airbag nie znaleziono błędu związanego z crashdatą co świadczy albo o nielegalnej ingerencji osób trzecich w sterownik lub jego wymianie.(W tym miejscu poprosił bym Cię o przedstawienie dokumentu oddania do utylizacji elementów pirotechnicznych razem ze sterownikiem, jeśli takiego dokumentu nie masz, spisuje się notatkę służbową co się z tym stało. Jeśli twierdzisz że było to wymienione to pokaż fakturę.) Właściciel pojazdu nie przedstawił dokumentu nabycia nowego sterownika, oraz nie przedstawił dokumentu utylizacji elementów pirotechnicznych w tym starego sterownika SRS.
Rzeczoznawca ma za zadanie napisać jaki jest stan na dzień oględzin, on nie ocenia tylko daje konkretne informacje.
Jeżeli wymieniłeś sterownik, a nie naprawiłeś przedstaw dowód zakupu. Bardzo rzadko sprawdzamy czy dany numer seryjny części pochodzi z danego samochodu, najczęściej sprawdza się to po numerze VIN, aczkolwiek ostatnio sprawdzałem poduszkę powietrzną kolan kierowcy bo ubezpieczyciel miał wątpliwości czy to z tego auta.
zakładam normalną kierę i walę zaślepkę w dechę, to co wtedy?