• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel zafira 2.0 DTI

Adam Zdr

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
Witam.Posiadam opel zafira 2.0 TDI. Problem polega na tym ze gdy jade, dodaje gazu to auto traci moc. wymieniane bylo juz GSM lecz to pomoglo tylko na chwile co sprawia ze auto tylko sie odmulilo problem powraca bo nadal auto chamuje w czasie jazdy samo i traci moc

Adam Zdr

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
co masz na mysli silnik zabieral bardzo duzo oleju i plynu do chlodnicy ale turbina byla czyszczona mam nadzieje ze powrocilo wszystko do normy z olejem i plynem do chlodnicy

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Odpowiedzią na przedstawione powyżej problemy jest adres warsztatu samochodowego.Pozwól to zrobić komuś kto ma o typ pojęcie a zaoszczędzisz nerwy i pieniądze

haniabania

Nowy
Punktów
0
Miasto
wejherowo
Witam,
Mam podobny problem. Posiadam zafira A 2005 2,0 dti automat. Auto traci moc kiedy jedzie pod gorke. zapala bez problemu ale jesli tylko przelacze bieg z P na D lub R i zdejme noge za sprzegla(hamulca) - gasnie. jesli przygazuje kilka razy to auto ruszy. Obroty sa slabe, czasami auto rusza jak mul czasami bez problemu. Pod gorke poruszam sie z predkoscia 20km/h. Mechanik stwierdzil ze komputer pokazuje 2 usterki 1. Przeplywomierz 2. EGR. Sprawdzil EGR i dziala bez problemu wiec kazal kupic mi nowy przeplywomierz. kupilam zamiennik i to nic nie pomoglo wiec wrocilam do mechanika, ktory stwierdzil ze zamiennik nie daje mocy wiec go mam zareklamowac a przy okoazji to nie przeplywomierz tylko turbina. wiec sie posluchalam. oddalam przeplywonierz i zregenerowalam turbine. Auto przejechalo 100km ( bez gazowania delikatnie) i usterka wrocila. Zadzwonilam do mechanika i powiedziano mi ze to musi byc ten przeplywonierz wiec sie glupia posluchalam. Kupilam nowy Boscha przeplywomierz i............. usterka jest nadal jak byla tak jest, W poniedzialek wracam do mechanika. wydalam juz 1800zl a auto jest nie naprawione. Prosze o rade

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
...a może zamiast błędów silnika odczytał by błędy skrzyni.A już wyczynem byłby odczyt parametrów rzeczywistych.Już nie marzę o odczycie w czasie jazdy bo logi to chyba już tylko inżynierowie na wahadłowcach potrafią zrobić.

Do góry Bottom