• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Zafira a 2001rok 1,8bezyna 125km

Marcin94.

Nowy
Punktów
0
Bardzo bym prosił o pomoc w sprawie tego auta. Mianowicie wyskakuje błąd podczas jazdy za wysoka temperatura silnika i auto gaśnie po przekręceniu kluczyka na wył i ponownej probie rozpalenia auto odpala bez problemu już nie wiem co robić. Auto po wym; termostatu, czuj temperatury płynu,czujnik zbiorniczka wyrównawczego,płyn chłodniczy, płukanka silnika,wkład filtra oleju,olej, przepływomierz nowy, i dziś wymieniłem sterownik wentylatorów i brak efektu cały czas to samo. I jak wyskoczy ten błąd to gaśnie i uruchamiają się wentylatory

Załączniki

• pobrane.jpeg
    pobrane.jpeg
    5,7 KB · Wyświetleń: 2

Marcin94.

Nowy
Punktów
0
Takie błędy też były p 0100 p0110 itp. już jestem po wymianie sterownika wentylatorów i nic cały czas to samo kupiłem go za parę groszy to można dla siebie wymieniac. Wczoraj podczas jazdy przybyło nowego błędu p1600 związany z sterownikiem silnika czyżby to on nawalał???

Marcin94.

Nowy
Punktów
0
I wszystko jasne. Sterownik silnika padł auto na chodzie po jakimś czasie wyskakuje błąd i odcina listwę zapłonowa auto gasnie. Powiem wam jak macie takie coś jak ja to koszt diagnozy 300zl a przy regeneracji sterownika to 500zl a nowy 1600zl. Sterownik nr 55351703 5wk91721 siemens

Do góry Bottom