• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

opel zafira-kopci

nusbaun

Gaduła
Punktów
4
Blokady do rozrządu bo musisz wyjąć wałek, a praska do wyjecia wtrysków strasznie droga ja sobie dorobiłem. I teraz trzaskam wszystkie w okolicy bo nikt tego nie chce dotykać. Zużycie oleju jest niewielkie wręcz prawidłowe .WTRYSKI muszą byc wyczyszczone ,zapiekają się.

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Pasek rozrządu spinasz opaską zaciskową tak aby nic się nie przestawiło. Więc do rozrządu nie jest potrzebny żaden przyżąd.No do tych wtrysków troche specyficzny przyrząd jest, faktycznie.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Kolego wymien najpierw ta uszkodzona swiece, rano zapalasz kopci i nierowno chodzi jak myslisz ? ;)

marian1974

Początkujący
Punktów
0
Miasto
działoszyce woj (świętokrzyskie)
witam .myslę ze jedna swieca nie robi takiego szumu,ale zobaczę .w piątek daje auto do mechanika ,ciekawy jestem co on powie.
witam .koledzy autko jest po wstępnej naprawie-czyli wymienione uszczelniacze wtrysków ,wymienione świece zarowe i powiem że troszkę mniej kopci może powiem tak że krócej.mechanior wszystko posprawdzał i powiedział że trzeba zrobić pierwsze te rzeczy czyli (świece i uszczelniacze)teraz mam obserwowac czy nie przybywa oleju na bagnecie bo mogą lać wtryski,ale czy to to sam już nie wiem w teki sposób to można wymieniać cały układ paliwowy metodą prób i błedów,a kasa?oby to nie była pompa wtryskowa . jeszcze jedna myśl mi przychodzi moze to wina wyciętego kata mam założoną strumienicę.

nusbaun

Gaduła
Punktów
4
Czyszczenie myjką ultra dzwiękową i ustawic wtryski .

Do góry Bottom