• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opinia

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Proszę o wyrażenie swoich opinii n.t silników diesla 1.6 HDi montowanych w Volvo V50 oraz 2.0 roczniki od 04 w górę w 04 te 2.0 były jeszcze bez DPFa podobno.
A tak że o silniku mazdy 2.0 143km ON 2009r

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Moim zdaniem ci do disli jak działa to działa ale jak już coś się zacznie dziać to już jest impreza na całego.

STARVIS

Nowy
Punktów
0
Proszę Majstra, zgodnie z przysłowiem, JAK DBASZ TAK MASZ. Prawie każdy silnik (z wyjątkiem niektórych jednostek) przejedzie wiele kilometrów, pod warunkiem, że serwis i ścisłe przestrzeganie interwałów obsługi nie stanowi dla użytkownika wozidła przeszkody nie do pokonania.
Jeśli chodzi np. o 1.6HDi to jest w miarę trwała jednostka, a degradacja silnika rozpoczyna się od jednej małej cząstki. Ciekawe czy ktoś wie co to jest ??

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
A może jakieś konkrety? No bo właśnie chodzi o zakup więc jak kto dbał to ... Wie

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
silnik dobry, miałem w kilkunastu autach na sprzedaż plus kilka serwisuję, bardzo udane silniki, jeden miałem z pękniętą tuleją bloku, gonił spaliny w układ, jeden z pękniętą głowicą przy świecy żarowej( sprężanie na jednym garze bliskie zeru) i chodził dobrze, nigdy bym nie powiedział, że coś jest nie tak, z innego powodu sprawdzałem sprężanie i wyszło. Poza tym bez większych niespodzianek.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Proszę Majstra, zgodnie z przysłowiem, JAK DBASZ TAK MASZ. Prawie każdy silnik (z wyjątkiem niektórych jednostek) przejedzie wiele kilometrów, pod warunkiem, że serwis i ścisłe przestrzeganie interwałów obsługi nie stanowi dla użytkownika wozidła przeszkody nie do pokonania.
Jeśli chodzi np. o 1.6HDi to jest w miarę trwała jednostka, a degradacja silnika rozpoczyna się od jednej małej cząstki. Ciekawe czy ktoś wie co to jest ??
Smok pompy oleju i sitko na przewodzie smarowania turbosprężarki.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Smok pompy oleju
skutek, przyczyna wyżej.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
ja tam widze zakitowany nagarem smok i kawałki ślizgów

niech zgadnę...bmw?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
1,6hdi wycieki z pod pokrywy wałków rozrzadu,standard wycieki z pod uszczelniaczy wtryskiwaczy standard

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Do góry Bottom