• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opisy usterek, kody błędów, schematy, instrukcje do mercedesa

bob09876

Początkujący
Punktów
0
Miasto
jersey uk
Dzièki kolego lecz gdzie mogè znaleźc opis wsystkich błèdôw C podwozia?

Ja mam ORI das'a mercedesa. mogę nawet rozkodować vin
Witaj czy masz może jakieś pomysły na te moje błèdy w mercedesie proszè o pomoc

Ostatnio edytowane przez moderatora:

rafałbia

Początkujący
Punktów
1
gość ktory przyjezdza do mnie z mereceda na zbieznosc ,spytalem sie go z ciekawosci o co chodzi powiedział mi ze trzeba koniecznie jechac do warsztatu mercedes i wgrac jakis nowy program ze to norma ..i bezpłatne bo to ustarka typowa tego modelu...tak czy siak ...chyba szukał kasy na to wychodzi...:cool:

co do tych typow mecedesow to rece opadaja ...:p

jezeli masz pompe hamulcowa SBC ktora była montowana w e 211 do 2005 roku musisz niestety zrobic serwis wymiany płynu poniewaz sterownik zapamietuje to wszystko inne serwisy kasujesz z kierownicy

Na pewno chodziło o zaprogramowanie SBC nowym softem. Czasami jest tak że wymienia się całą pompę SBC oczywiście nieodpłatnie. Przynajmniej w Norwegii.

hej witam kolege widze ze pracujesz w bertlu ja tez dłubie merca w jessheim pzd.

rafałbia

Początkujący
Punktów
1
zalezy sterownic sbc pamieta serwisy i ingerencje star diagnostic do serwisu hamulcowego mozna tez zaprogramowac taki sterownik jeszce raz niestety mało kto posiada taki programator ( przez OBD tego nie zrobisz ) jezeli lampka hamulcy nie pali sie na czerwono to ok znajdz warsztat gdzie za pomoca komputera i maszyny do odpowietrzania hamulcow Tobie to zrobia. Niestety wiekszosc warsztatow nie stac na stara i działaja odlaczajac kostke od pompy sbc przepompowoja plyn ale to nie na tym rzecz polega sterownik pompy musi wiedziec ze ten serwis byl zrobiony co dwa lata nalezy robic takie cos :)

Punktów
1
zalezy sterownic sbc pamieta serwisy i ingerencje star diagnostic do serwisu hamulcowego mozna tez zaprogramowac taki sterownik jeszce raz niestety mało kto posiada taki programator ( przez OBD tego nie zrobisz ) jezeli lampka hamulcy nie pali sie na czerwono to ok znajdz warsztat gdzie za pomoca komputera i maszyny do odpowietrzania hamulcow Tobie to zrobia. Niestety wiekszosc warsztatow nie stac na stara i działaja odlaczajac kostke od pompy sbc przepompowoja plyn ale to nie na tym rzecz polega sterownik pompy musi wiedziec ze ten serwis byl zrobiony co dwa lata nalezy robic takie cos :)
po obd tez sie da

po obd tez sie da sbc w211 robisz to w 15 sek

rafałbia

Początkujący
Punktów
1
a jakim sprzetem to robisz ??
bo nie chodzi mi tutaj o serwis pompy tylko programowanie

reewerd

Początkujący
Punktów
3
www.mojautoexpert.pl
Witam. W razie czego moge pomóc,ale tylko na wyjętej pompie.
Przez OBD podobno tez można,ale kto,co gdzie i za ile to nie wiem.
Pewne jest,ze Mercedes nie bez powodu zaprojektował wyświetla ten błąd!!
SBC ma przewidzianą konkreta liczbe nacisniec pedału hamulca po której nalezy skontrolowac układ hamulcowy a dopiero potem czyscic pamięc.

Troche przy mercedesach robie ,mam Star diagnosis i dostep do EPC Germany Online bo jestem partnerem handlowym i uwazam,ze rozwiązania tej marki (szczegolnie diagnostyczne) sa naprawde rozbudowane i przemyślane!!!

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy przy abs w mercedesie E270 cdi 2004r. wywala mi ciągle błąd C1479 , dodam jeszcze że pierścienie magnetyczne były wymienione wszystkie 3 miesiące temu i działało wszystko ok do wczorajszego dnia , wczoraj wymieniłem łożysko koła LT i abs świeci.
Pozdrawiam i proszę o pomoc z tym błędem bo nie mam skąd wziąć tłumaczenia tego błędu

reewerd

Początkujący
Punktów
3
www.mojautoexpert.pl
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie! Ten kod oznacza problem z sygnałem abs tylnego lewego koła! Krótko mówiąc ,cos poszło nie tak przy tej zmianie łożyska.

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Kolego reewerd dziękuję za szybką odpowiedź , jutro pójdę do pracy to sprawdzę , profilaktycznie zamówiłem nowy czujnik założę go i zobaczymy dam znać jak poszło .
Pozdrawiam

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
Witam.
dziś został wymieniony czujnik na nowy i lampka abs zgasła , dziękuję koledze reewerd jeszcze raz .

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
koledzy mam pytanko wiem jestem tu nowy ale też posiadam Mb w 211 2,7 cdi 2004 rok i pomozcie jakim interfacem go podłączyć bo na SD mnie nie stać ani na kts może ktśs podpowie czym moge ewentualnie parametry podejrzeć? Pozdrawiam.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Polecam autocom lub Delphi bez problemu się polaczysz a nawet wiecej

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
a czy tym interfacem DS 150 E+ PONOĆ TAKI SAM JAK AUTO COM I DELPHI.??? BO MAM ZAMIAR KUPIC COS TAKIEGO.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
witam mój problem to błąd p1105 w mercu 220cdi z 2004 roku. błąd to czujnik cisnienia atmosferycznego błędny sygnał czy to prawda że czujnik jest w sterowniku?? czy cos innego moze spowodowac ten błąd? dodam że auto jezdzi 100 kilometrów miesięczne.....

Do góry Bottom