no wlasnie...Papandreu chyba napisal podobnie jak sam chcailem wiec nie bede juz dodawal kolejnych tlumaczen sprawy.
post pisze typowo pod wlascicieli warsztatow ale jak widac zwykli klienci rowniez tu sa wiec rozmowa zeszla nie na ten tor
co gdyby nikt nie montowal opon z oponoeo... a no cwane dzis oponeo dajace nam 5zl rabatu na jakies tam opony lub oferte zatowarowania zetexem w super konkurencyjnej cenie

musialo by podrapac sie w glowe, i dac cos od siebie
to my utrzymujemy warsztat kupujemy maszyny ktore sie eksploatuja i zatrudniamy ludzi ktorym trzeba zaplacic...taki tytoos pracujac zapewne gdzies u kogos chcialby duzo zarobic ale nie pomysli jak na to ma zarobic pracodawca..
uwazam ze wieszanie baneru na plocie swojego warsztatu to skrzal w stope to jest jedna sprawa, a kolejna to taka. ze wieszamy im reklame ZA DARMO !!!
sami prowadzimy kilka profili dzialanosci od roznego rodzaju handlu przes szereg uslug nie tylko z zakresu wulkanizacji czy mechaniki
w miescie i okolicach rozwiesilismy kilkanasie banerow i za WSZYSTKIE PLACIMY !!! bez znaczenia czy wisza na starym chwiejacym sie plocie czy przy glownej przelotowej ulicy
a OPONEO chce wieszac za darmo
problem lezy w tym ze oponeo jest firma o bardzo rozwinietych mackach i tworzy wrazenie jakoby dawalo nam cos...bo mamy mozliwosc byc na ich stronie jako serwis partnerski i mozemy przyjac przesylke z oponami ktore ktos tam zakupil... i gówno z tego mamy oponeo zarobilo na sprzedazy a my stracilismy na czasie przyjecia opon od kuriera sprawdzenia czy przesylka jest nieuszkodzona - bo podpisujemy sie przeciez ze odebralismy przesylke w stanie nienaruszonym...jakies uszkodzenie...klopot nasz
ale kiedy zadalem pytanie w oponeo ze wezme hurtem jakas tam czesc opon ale odbiore z ich magazynu osobiscie - i tutaj (i tak dostarczaja opony gratis czyli w cene sprzedazy maja wkalkulowane koszty wysylki) pytam o ile zmniejszy sie cena zakupu bo im odpadaja koszta przewoznika - uslyszalem ze NIC
tytoos...no to czuje sie OSZUKANY ! bo chca skasowac mnie za usluge ktorej nie wykonaja
kolejnym problemem po za zasiegiem i mozliwosciami oponeo jest NASZE podejscie do NAS SAMYCH...uwazamy sie za konkurencje ale zbyt ostro do tego podchodzimy..
nie wiem jak u was ale u mnie np kominiarze podzielili sie na rejony i kazdy z nich obsluguje swoj nie wchodzac w droge innym i nie zamowie kominiarza z 2 konca miasta bo mi odmowi przyjazdu..mam wziasc tego ze swojego rejonu i rzuca sluchawke
gdybysmy wlasnie traktowali sie jako wspolpracownikow bylo by o wiele inaczej
ktos kupi u mnie opony to je montuje
ktos przyjezdza z uzywkami to je montuje
ale jak ktos przyjezdza z NÓWKAMI - to go odsylam tam gdzie kupil... a my teniemy sie na 5 zl marze zeby tylko sciagnac do siebie klienta bo 4 x 5 to 20 + 80 za wymiane to juz 100...pff...a moze przy wymianie okaze sie ze klocki slabe i jeszcze naciagniemy goscia na klocki...
pamietajmy ze powinnismy wystawic paragon czyli 100
- 23% vat
- 19% dochodowy
- 1zł pasta+woda do umycia rak
- 1zl proszek do wyprania ciuchow roboczych,
- 25zł zus i wypłata pracownika (nasz koszt za 1rbg pracownika z wyplata 2500 na reke)
- prac i utrzymanie zakładu i narzedzi - 5zl
----------------------
zostaje niecale 34zł
tytoos - wiedziales???
to nie jesty normalna praca to jest lapanie okazji...
PANOWIE NIE WIESZAJCIE TEGO G...NA SWOICH PLOTACH
ja kupujac opony w intercars lub innej hurtowni potrafie przybic na komplecie miedzy 80 a 400 + montaz...wole miec klientow ktorzy jada do nas bo jest dobrze a nie ze jest tanio
pozdrawiam i kolejek zycze