• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opony bieżnikowane - opinie

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Swego czasu jeździłem na zimówkach ze Stęszewa - MARGUM.
Głównie robią oponki na tor ale pokusiłem się ceną cywilnych oponek.
Powiem szczerze, że u mnie w aucie radziły sobie lepiej niż baruma opony.
Co prawda jeździłem na nich sezon bo potem autko poszło do klienta ale z czystym sumieniem polecam.

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Jesteś w grupie wsparcia technicznego i nie wiesz co to bieżnikowana np zrobiona z 10 letniej opony?
Tylko bez spiny proszę daj se spokój i kup nowe opony
Z mojego doświadczenia to potrafi być po 80- 120 gr. niedowagi na oponie a o przyczepności to już szkoda pisać

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Mialem kiedys bieznikowane wszystkie 4 moze nie ta jeszcze technologia ale jak na szczescie na tylnym kole bieznik siem odkleil i zostal na asfalcie do dzisiaj mnie nikt nie namowi na bieznikowane.
Wole podjechac do ciapakow i kupic uzywane, juz jakos ponad 3 lata jezdze na takich po autostradach tu w UK, dobrze z nimi zyje i czasami dostaje kpl. 4 z auta gdzie angol wymienil po np. 2 latach i malym przebiegu bo gdzies tam przeczytal ze lepiej wymienic :).

Jeszcze w PL wkurzylo mnie zmienianie lato/zima, kupilem wypasione jesli dobrze pamietam po ponad 500zl za sztuke Goodyear'y, znajomi wrozyli ze sie beda scierac, ze gowno bo jak cos jest na to i na to to nie ma prawa byc dobre a byly naprawde OK. po 5 latach sprzedalem auto to kupiec byl zadowolony ze taki bieznik i nie musi wymieniac co chwile.

slawek r

Nowy
Punktów
0
Miasto
zabratowka
mialem biezniki firmy profi w poprzednim aucie teraz tez kupilem mam raczej ciezki teren i jestem zadowolony ale tylko zimowe

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Tylko jakie kupic ? te co mam ryczą przy 140 a przy 160 jakąś dziwnie się jedzie

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
A przy 180 jazda może się skończyć... w rowie.
Wolniej, proszę, na bieżnikach... ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No ja wiem ?? jedzie jak przylepiony im szybciej tym bardziej jak dobra nawierzchnia obniża się i jedzie

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja jeżdżę na wielosezonówkach, ale chyba tylko o jednej oponie mogę powiedzieć, że jest na prawde dobra i bezpieczna. Goodyear Vector 5, w lecie nie hałasuja zanadto, trzymaja sie na suchym i całkiem nieźle na mokrym, w zimie dają rade nie gorzej jak typowo zimowe Dębice.W tej chwili zdarłem komplet (kupiłem uzywki wcześniej) i na założenie czekają nowe wielosezony Nexen NPriz 4S, opinie mają niezłe, indeks krędkości do 190, bieżnik ma krój na oko letni, ale bardzo głęboki i z dodatkowymi rowkami, guma zdecydowanie miękka-za komplet 15tek zapłaciłem niecałe 700zł-czas pokaże jak się sprawdzą, będę relacjonował.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
15 lat za kierownicą zespołu pojazdów o DMC 40t i różne dziwne pomysły szefów to nacinane to bieżnikowane z gwarancją i innymi bajerami nauczyło mnie jednego opona ma być zużyta,zutylizowana i wyprodukowana nowa od podstaw tylko taka jest w stanie w miarę bezproblemowo przejechać kilkadziesiąt tyś.km,naoglądałem się i przeżyłem parę odjeżdżających bieżników,wystrzałów niesamowitego bicia aż trzepało całą budą,pracując w austrii i u niemca nie dopuszczalne było aby zakładali nalewki lub nacinane opony natomiast włosi,hiszpanie i paru innych już próbowali walczyć z kosztami tymi spoobami.Nie polecam nalewek lepiej w miarę młode używki,oczywiście najpierw na pompowane i sprawdzone

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Nalewki, jak niektórzy określają opony, to są dobre z jerzyn, wiśni, malin. Opony bieźnikowane tylko do trakcji wolnobieżnej, przynajmniej takie było założenie pomysłodawcy, resza to "maliny" a z nich jak wiadomo nalewka. No to polej ... . I to było na tyle.

Do góry Bottom