• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opony bieżnikowane - opinie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Generalnie zasada jest taka i dziwię się , że nie znają jaj wszyscy kierowcy: NA TYŁ ZAKŁADAMY LEPSZE OPONY , GDYŻ TO TYŁ ODPOWIADA ZA PROWADZENIE SIĘ SAMOCHODU W KAŻDYCH WARUNKACH...Pozdrawiam
Święta prawda :) sam się o tym przekonałem rok temu i teraz mam z tyłu 4 letnie blizzaki a z przodu ... szkoda gadać :D

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja przetestowałem bieżnikowane firmy targum...oczywiście nie na sobie ;) "tanio, tanio, najtaniej" miało być...napomknąłem o istnieniu takich opon, później chciałem sie wycofać z tego pomysłu, ale juz sie nie dało..."zamawiamy!"...myślę no dobra, auto lata po mieście, styl jazdy emerycki i jak na zimówki to powinno starczyć, ważne że bieżnik będzie w odróżnieniu od alternatywnych używek...3szt poszły gładko, ostatnia mimo prostej felgi do wyważenia potrzebowała nabicia cieżarków na połowe felgi ...chyba ze 150g :D
Finalnie po przykryciu kołpakiem nie widać, przejechałem sie, no jakos samochód hamuje, skręca, za bardzo nie biją ale są głośne i jazda jednak różni się od normalnej opony...ale najlepsze jest to, ze właściciel jest zachwycony i stwierdził, ze jeździ mu sie na nich rewelacyjnie i nie chce innych opon, i jak tanio! :D

hardy2

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
karpacz
moja opinia i rada względem opon bieżnikowanych jest pozytywna mieszkam w terenie górskim na wszystkich pojazdach zakładam opony bieżnikowane które sprawdzają się super gdzie inni zakładają łańcuch ja daje radę na bieżnikowanych, również podczas hamowania są rewelacją jest taka firma Pieńsku koło Zgorzelca od których się zaopatruje..klijentów których namówiłem również mają pozytywną opinie ..

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Nie chcę ich latem na autostradzie zagrzać przy upale . wystarczająco dużo takich aut w życiu przy blacharce od środka oglądałem i sprzątałem . Flaki stają w gardle .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Nie chcę ich latem na autostradzie zagrzać przy upale . wystarczająco dużo takich aut w życiu przy blacharce od środka oglądałem i sprzątałem . Flaki stają w gardle .
Zdecydowanie lepiej latem oglądać laski na plaży. Flaki wtedy też stają... :D:D:D:p

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
To polecam takie auto z Belgii świeżo zrzucone z lohry... :D
Daje dużo do myślenia... :D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Oj... sam sobie to mówię ale powiem i Tobie... Nie mów hop, zanim się do głębokiej wody nie wpierdoxxsz... :D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A ja późno zacząłem bo legalnie w wieku 18 lat a jak byłem dzieckiem to rozkręcałem zabawki...
A jeśli jesteś OLD to wstawię Ci mojego bandziora 79r. na naprawę ECU :D Czaisz? :D

Prawie jak oporopowrotnik w Toyodzie :D

Do góry Bottom