Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Nie no tak, pojechałem po bandzie. Chodzi mi o to, że praktycznie każdym oscyloskopem zmierzysz przebiegi w aucie, nie są to jakieś skomplikowane przebiegi.
Nie no tak, pojechałem po bandzie. Chodzi mi o to, że praktycznie każdym oscyloskopem zmierzysz przebiegi w aucie, nie są to jakieś skomplikowane przebiegi.
Nie każdym. Sieci Can jak na tym filmiku nie sprawdzisz byle czym, picoscop daje sobie z tym rade jak widać ale jak weźmiesz jakaś tania przystawkę np hanteka to zapomnij o takim odczycie.
Jakoś ten G SCAN na kolana mnie nie rzucił, brak wyzwalania wszystko skacze jak głupie, po drugie przebiegi trzeba zatrzymać rozciągnąć i porównać , a tego na filmiku nie widziałem.
Faktycznie taki wypas jak Rodhe&Shwarz który podałeś to nie jest. Wyzwalanie z tego co widzę na filmie jest.
Trzeba by to zobaczyć na żywo, pobawić się i sprawdzić.
Ja mam oscyloskop w FSA od Bosch i powiem szczerze że oscyloskop od G-scan mnie mile zaskoczył . Bardzo podoba mi się podpowiedz jak i co podłaczyć ilustrowana na wyświetlaczu .W KTS trzeba się oszukać w książce co na starcie znięchęca do użytkowania . Mam również g-scan i jak że żałuję że bez oscyloskopu . Mi wydaję się dobrym narzędziem .