• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oscyloskop

Andre64

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Włocławek
Nie no tak, pojechałem po bandzie. Chodzi mi o to, że praktycznie każdym oscyloskopem zmierzysz przebiegi w aucie, nie są to jakieś skomplikowane przebiegi.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Tylko żeby miał choć dwa kanały

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
Nie no tak, pojechałem po bandzie. Chodzi mi o to, że praktycznie każdym oscyloskopem zmierzysz przebiegi w aucie, nie są to jakieś skomplikowane przebiegi.

Nie każdym. Sieci Can jak na tym filmiku nie sprawdzisz byle czym, picoscop daje sobie z tym rade jak widać ale jak weźmiesz jakaś tania przystawkę np hanteka to zapomnij o takim odczycie.

Andre64

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Włocławek
Oscyloskop 2 x 100 MHz 1Gs spokojnie da sobie radę z Can, a to dzisiaj wydatek ok 1,5k złociszy.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Sprawdzenie sieci CAN znalazłem tez tutaj jako jedną z funkcji

Andre64

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Włocławek
Jakoś ten G SCAN na kolana mnie nie rzucił, brak wyzwalania wszystko skacze jak głupie, po drugie przebiegi trzeba zatrzymać rozciągnąć i porównać , a tego na filmiku nie widziałem.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Faktycznie taki wypas jak Rodhe&Shwarz który podałeś to nie jest. Wyzwalanie z tego co widzę na filmie jest.
Trzeba by to zobaczyć na żywo, pobawić się i sprawdzić.

Andre64

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Włocławek
Ja nie porównuje z Rodhe&Shwarz, tylko z przeciętnym dzisiaj dwu kanałowcem.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Ja mam oscyloskop w FSA od Bosch i powiem szczerze że oscyloskop od G-scan mnie mile zaskoczył . Bardzo podoba mi się podpowiedz jak i co podłaczyć ilustrowana na wyświetlaczu .W KTS trzeba się oszukać w książce co na starcie znięchęca do użytkowania . Mam również g-scan i jak że żałuję że bez oscyloskopu . Mi wydaję się dobrym narzędziem .

Do góry Bottom