• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

oswietlenie golf 4

maniek222

Początkujący
Punktów
0
witam mam pytanie kupilem lampy do tylu golf 4 ledy i sa w srodku dos ocno okuzone jak sciagnac klosz zeby dobrac sie do srodka

P

PogotowieSamochodoweUK

Lampa do piekarnika 150 stopni 10 minut i wyciagasz i rownomiernie podwazasz klosz ale delikatnie. Robisz swoje, skladasz i do piekarnika obwiazane gumami zebu dociskaly w momencie poddawania/topnienia kleju ponownie.I po zabawie jak w fabryce prawie;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Mi sie nigdy nie stopilo a lampy przednie i tylne tak robie jak jest syf lub ktos zamawia przerobke/malowanie lamp w srodku. jak sie boisz to daj 100 stopni i kontroluj jak gorace sa lampy co 2 minuty. Sam dojdziesz do tego ile stopni i jak dlugo trzeba to grzac.

maniek222

Początkujący
Punktów
0
A jak ja mam ledy z tylu golf 4 nic sie z nimi nie stanie?a jak bym wpuscil w srodek wezyka przez otwor zarowki i sie bawic wyciaganiem przez odkuzacz.

P

PogotowieSamochodoweUK

Mozesz rownie dobrze je wyplukac woda, namoczyc na kilka dni w miksie proszku do prania i plunu do naczyn, a nastepnie wyplukac woda do czysta i posniej woda destylowana wyplukac zwykla wode zeby zaciekow nie bylo. Pozniej suszenie suszarka do wlosow lub samoczynne na grzejniku ze 2 dni i jak nowki;)

maniek222

Początkujący
Punktów
0
A ledy się nie popala przecież tam woda dojdzie a tak rurke do safki od odkurzacza przymocowac opkleic żeby powietrze ciqglo tylko powietrze przez rurke i się bawić i się wyciągnie brud tylko troszkę zabawy będzie dzięki ci za propozycje ale chyba terz będzie o.k

P

PogotowieSamochodoweUK

Rob jak chcesz, jak ci napisalem jak ja robie jak ktos zamawia czyszczenie lamp lub ich przebudowa/regeneracje.
Od tego jest suszenie zeby cala wode przez 2 dni na kaloryferze odparowac prawda?:rolleyes:Po za tym jak znam zycie to panele ledowe sie z lamp wyciaga/odkreca od tylu chyba?

Matdog

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ŁÓDŹ
Witam wszystkich mam problem i potrzebuje pomocy.Mianowicie jestem posiadaczem Golfa 4 1.6sr i kolega mi zaproponował żebym zmienił tarczę zegarow na podobne do indiglo (białe obwodki) po rozłożeniu zegarow uszkodziłem wskazówki źle wskazują a wskaźnik paliwa całkowicie stoi.Jeden maniak VW powiedział mi ze w zegarach jest immobiliser czy to prawda? Ze jeżeli chce zmienić musze znalesc identyczne zegary.Znalazłem zegary od takiej samej wersji silnikowej na necie ale różnią się jedną cyfra na naklejkę mój zegar oprócz kodu kreskowe go który różni się od tamtego posiada takie oznaczenia 1J0920 W965 802B- Made in spain a tamten ma wszystkie numery te same oprócz tego 801B- czy to jest numer immobilisera czy po zakupie tych zegarow będą one u mnie działać. ? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Licznik wcale nie musi mieć takich samych numerów ale wtedy jest mniej roboty z przypisaniem nowego licznika. Najlepiej gdybyś znalazł licznik z takim samym numerem i udał się do fachowca bo w liczniku jest immo i sama wymiana zegarów nic Ci nie pomoże.
Chyba, że nie masz w swoim samochodzie komputera pokładowego to jest też możliwość jego założenia ale to już musisz kupić odpowiedni licznik i wymiana manetki kierunkowskazu.

Matdog

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ŁÓDŹ
W moim liczniku niema komputera srodkowego ani w zegarku i rzekomo tamten który znalazłem jest również bez tych komputerów a w przełącznik od kierunków mam tylko tempomat

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Najprostszą sprawą to znalezienie licznika z tym samym numerem bo w oznaczeniu licznika jest też podane rodzaj immo a siedzą tam 2 rodzaje. W oznaczeniu licznika to trochę masz namieszane bo raczej powinno być 1j0 920 802. Z tą manetka to trochę się pomyliłem bo chodziło o manetkę wycieraczek a nie kierunkowskazów.

Matdog

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ŁÓDŹ
W manetce wycieraczek niemam nic jest gola niema sterowania do żadnego kompa jedynie prędkość wycieraczek jest.ciężko jest znalesc taki licznik znalazłem tylko ten bez komputerów i o praktycznie identycznych numerach i niewiem co mam robić ponieważ mój oszukuje na wszystkim temperaturę zaniza i jeszcze po tej pseudo naprawie pali się poduszka powietrzna

Dlatego zastanawiam się czy zaryzykować i zamówić ten licznik ale jeżeli auto nie odpali to gdzie się z tym idąc dalej i jakie to będą koszty

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
To że po samej wymianie licznika samochód nie odpali to masz pewne jak w banku chyba, że masz immo wyłączone,
Masz 2 wyjscia
1. kupno licznika z tym samym numerem i udanie się do fachowca
2. kupno licznika o numerach 1J0 / 1J5 920 825 lub 845 oraz manteki z obsługą komputera i .... udanie się do fachowca.

Zanim zdecydujesz się na cokolwiek to zajedź do Twojego mechaniora i upewnij się, że ogarnie Ci montaż innych zegarów. Na Twoim miejscu wybrałbym raczej drugą opcję bo wiadomo komp się przydaje ale decydują też warunki finansowe o które już trzeba pytać fachowca który będzie to robić.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ja bym zaryzykował wymianę licznika z przelutowaniem eeproma immo i tyle, tylko kolego do eeproma nie podchodź z transformatorówką,
dwa liczniki pod pachę i do zakładu RTV, tylko musisz wiedzieć co chcesz przelutować? czyli który eeprom.

Matdog

Początkujący
Punktów
0
Miasto
ŁÓDŹ
Czyli to będzie grubsza przeprawa bo taki jegomość z rtv serwisu raczej może nie być w temacie który ten eeprom jest do zmiany.a moi mechanicy są raczej mechanikami niż elektimechanikami wiec ich o wymianę nie mam co pytać

Do góry Bottom