bartek4334
Początkujący
- Punktów
- 0
Nie, pytanie było o dotacje czy to tak kolorowo, a nie czy słusznie/warto otwierać działalność.No wiesz, po co zakładać temat skoro wystarczy runda po mieście i biznesplan układa się sam. Wszystko układa się po myśli, klienci są, rynek jest więc po co pytać. Do urzędu po dotację i działać.
Wiem z czym się je prowadzenie działalności bo od 90r prowadzi ją mój ojciec. Rozumiem, że dzisiaj są też trudniejsze czasy, bardziej świadomi ludzie, większą konkurecja. Teraz ironicznie dajesz mi do zrozumienia, że bez sensu zadaję pytania skoro wiem lepiej, a sam wcześniej słusznie zauważyłeś że dużo robi też kwestia regionu.
Oczywiście jak każdy przedsiębiorca podejście, że nie warto, ale sam ciagnie biznes i za bardzo nie narzeka. Każdy kiedyś zaczynał i nawet gdybym piekarnię otworzył to nie mam pewności sukcesu i pewności klientów od pierwszego dnia.
Dziękuję wszystkim za cenne uwagi, wezmę je sobie do serca, przemyśle a teraz poproszę ewentualnie o wypowiedź osoby które korzystały z dofinansowania na otwarcie działalności.