• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pękający przewód paliwowy Golf 4 1.4 16V

zeusik

Początkujący
Punktów
1
Golf 4 1998r. Silnik 1.4 16v . Wymienilem przewody bo ze starych cieklo paliwo, bylo czuc w kabinie zapach paliwa. Teraz ten przewod pod nr 1 wystrzelil a drugi czyli nr 2 tak jakby nie ma tam cisnienia. Gdy przewod wystrzelil odcialem go i znow polaczylem , ale cisnienie jest niesamowite w tym przewodzie jakby zaraz mial znow peknac. Na zdjeciu drugim w przewodzie nr 1 nie ma paliwa, a czy to urzadzenie pod numerem 2 to regulator cisnienia paliwa?

Ostatnio duzo palil. Prosze o podpowiedz czy wina moze byc regulator cisnienia paliwa? czy moze cos innego.
1.jpg 3.jpg

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
VelvetyNaturalChimpanzee-size_restricted.gif Załamka... niezmiennie druciarze najwyższych lotów się tu systematyczne logują...:meh: żeby nie potrafić odróżnić przewodu olejowego, od przewodu do benzyny...:banghead: już nie mówię o znajomości podzespołów układu paliwowego...:meh:
Pół biedy jak taki sam sobie szrota drutuje- najwyżej mu się ten szrot schajcuje...:meh: ale jak- nie daj bóg !!! - jest to jakiś mechanior i tak świadczy usługi...:rolleyes::eek:

zeusik

Początkujący
Punktów
1
Bóg pisze sie z wielkiej litery. A jak nie to do szkoły z powrotem. Juz nie mowie o tym, gdzie powinno sie stawiac przecinki.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A jak nie to do szkoły z powrotem.
Tobie też to szczególnie polecam... bo ja jak napiszę coś z błędem to nikt nie zginie... ale jak ty zdrutujesz komuś auto w sposób który nam tu zaprezentowałeś, to już ktoś może co najmniej zostać ranny...:meh:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
"Do najpopularniejszych pleonazmów można zaliczyć np. okres czasu (wyrazy okres i czas oznaczają w tym kontekście to samo), cofać się do tyłu (jeśli się cofamy, to zawsze w tył), zabić na śmierć (czasownik zabić ma w sobie informację o tym, że ktoś umarł; na śmierć można np. pobić) oraz oczywiście wracać z powrotem. Jak już wspomnieliśmy, z powrotem oznacza ruch w kierunku powrotnym, czasownik wracać – również. Z powrotem możemy iść, biec, jechać itd., ale nie wracać!"

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Przewody olejowo benzynowe nie wytrzymują w układzie paliwowym. Przerabialem ten temat.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
czesc!!!

tez tak myślę ze wina moze lezec w samych przewodach.bo ewidentnie widac ze puchną.
Ja kiedys zrobilem taki eksperyment ze na zasilaniu z pompy załozyłem kawalek zwyklego przezroczystego.nie dośc ze spuchl jak moja gęba po baletach to jeszcze pękł wzdłóżnie.:D
Do paliwa to jeszcze przewod zbrojony w srodku chyba jest.

Do góry Bottom