• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf 4 1.4 16V klekotanie silnika...

pudl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jaworzno
Witam, czy może ktoś spotkał się z problemem klekotania silnika VW Golf 4 1.4 16V
Jak pozbyć się tego nieprzyjemnego dźwięku??? Autko ma przejechane 214000 km. Popychacze zaworów zostały wymienione, a problem nie ustąpił!!! Co z tym można zrobić...? Proszę o pomoc!!! Doprowadza mnie to do szału :(

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Przeważnie pomagała wymiana motora. Są sprzedawcy którzy tylko takie motory sprowadzają i mają się dobrze. Próba reanimacji kończy się nieuzasadnionym wydawaniem pieniędzy.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Mierzyles ciśnienie oleju? Ewentualnie rozrząd do sprawdzenia. Sklepie cały czas czy tylko chwile po odpaleniu?

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Bo to jest klekaczka z VW AG. Najgorsze co może stanąć w warsztacie. Nie wiem czego się w Wolfsburgu najarali wymyślając ten badziew ale poważne to jest przeskoczony rozrząd. Jeżeli, podkreślam, auto nie trafiło natychmiast do mechanika po wystąpieniu objawów to naprawa nie ma ekonomicznego uzasadnienia.

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
Tłoki do wymiany są już w sprzedaży poprawione. Te ktore masz są wadliwe za niskie i to one klekocza. Ale trzeba przeliczyć koszta czy warto

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Hehe. Robiłem 2 remonty takich w tym roku. W sumie cos sie poprawiło i to była kompresja i ciśnienie oleju. Kultura pracy moze tez troszeczkę tak na poziomie rozrzutnika obornika

Do góry Bottom