• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pacjent a4b5 1.8 niskie ciśnienie oleju

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
W pełnym zakresie obrotów ciśnienie za niskie, silnik po plukance, nowa pompa oleju olej 10w40. Zakładałem zapchany smok dlatego wymieniłem pompe która była lekko przytarta jak i zawór w niej. Pytanie brzmi:
Czy możliwe jest aby niskie ciśnienie było spowodowane nieszczelnością pokrywy zaworów? Sprawdzam wszystkie opcje ale wydaje mi się że trzeba będzie rozkręcić motor w mak i wymienić wszystkie panewki i uszczelniacze. Co i tak w domowym zaciszu będzie tańsze niż kupno słupka że szrota.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Niskie ciśnienie to suma luzów na pasowaniach w silniku. Panewek to tam już pewnie nie ma. Chyba ze jakieś natryski tłoka szlag trafił - jeżeli są w tym silniku.

Tylko opcja - w drobny mak z mierzeniem wszystkiego. Inaczej to nie ma sensu.

MurzynAVT

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Przeworsk
Co powiecie na SWAP 1.8 AGN zamiast 1.8 ADR . Z a3 do a4 . Wiem że pokrywa zaworów jest inna, miska olejowa, sprzęgło pompa oleju. Jestem prawie pewien że będzie p&o ale jestem amator i warto się skonsultować . Tym bardziej że już szykuję się do zabawy Messenger_creation_60192D24-F095-4578-811D-0090E3E0126D.jpg

Do góry Bottom