• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pajero 3.2 znaki na pompie wtryskowej

Maciekszot

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Kolsko
Witam wszystkich. Jak już wiecie po moich wcześniejszych tematach męczę Pajero 3.2 did które niedawno nabyłem. Moj problem polega na tym że nie wiem który ząb musi być ustawiony na wyżłobieniu w korpusie pompy wtryskowej, ten pod którym jest napisane "A" czy ten nad śrubą która blokujemy dwuczęściowe koło zębate pompy?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Www. Google.pl i sie dowiedz. Prosty silnik.... a temat drugi. A co jak nie odpali? Immobiliser? Na moje ( i weź to sobie do glowy) ustawiasz rozrząd i pompe na zero (0) później ewentualnie robisz korektę. I naprawdę można to ustawić choćby względem pompy( zegar wtrysku) tylko trzeba mieć troszku wiedzy. Powiem Ci tak że " nawet robię przeszczepy z innych pomp" i to chodzi.

florek51

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Krotoszyn
powtorze jeszcze raz. ta pompa ma jedno swoje miejsce zakladasz dokrecasz i jest dobrze. warunek to sprawna pompa oraz ustawiony silnim na cechy.

Cywil114

Nowy
Punktów
0
Miasto
Krosno
Wszyscy madrują a nikt konkretnie nie napisal bo tez mam z tym problem ustawione z zebem A ale nie odpala a ze schematu auto daty gówno widac gdzie jest punkt na kole czy to faktycznie ten nad punktem A ktos pomoże

Maciekszot

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Kolsko
Musisz kolego o ząb wyprzedzić podczas montowania pompy ustawi się na swoje miejsce. Tak zrobiłem i już 2 lata chodzi:)pozdrawiam jak będziesz miał problem to pisz

Do góry Bottom