• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

PALNIK ACETYLENOWY CZY PROPYLENOWY?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Ciekawe, ciekawe... AKT wyjebania acetylenu... i Heniu przekonany i szczęśliwy ;)
U mnie przepisy BHP są na pierwszy miejscu ;) Nie mówię o jakiś debilizmach typu kaski czy buty ochronne.
Na pewno nie wejdę pod samochód, jak nie mam trzech punktów podparcia. Gdzie i tak się trzyma wszystko na jednym.
Więc te wybuchy mnie trochę zniechęcają.
Tak, jak kolega heńka zawsze mawia. 1000 razy się uda, a za 1000 pierwszym będzie kalectwo.

Jeszcze jak mam możliwość ucieczki, to dwa punkty ujdą w tłumie...ale jak leżysz pod samochodem i nie masz najmniejszych szans na ucieczkę, to dwa punkty to szaleństwo. Jeden punkt Ci pójdzie, pod ciężarem przekosi Ci drugi punkt tak że się ześlizgnie i masz lipę.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Propan butan jest pod w miarę niskim ciśnieniem i nie jest tak agresywny

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
nie jest tak agresywny
Fajne w ogóle są takie przejścia na inne tematy. Dygresje, jak to Drugi mówi ; on lubi takie słówka ;
Ptasie odchody, ptasie odchody...agresywne, agresywne, 'odbarwiają', 'odbarwiają'...kto tam słucha, jak nie jest lakiernikiem.
I kiedyś naprawdę dobrze się przyjrzałem i rzeczywiście klar leci...nie każda ptasia kupa jest agresywna. Nie wiem od czego to zależy, czy od zwierzaka, czy od pokarmu jakim się żywi....
Po dzień dzisiejszy mam plamy na lakierze po ptaszysku. Klar ewidentnie naruszony.
To tak w temacie agresywności Arni ;)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Co Ty plastikowe jakieś polecasz...przecież to dla dzieci plastikowy...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Te 1300 to z palca wyssane.
Jedyny sensowny palnik grzejący punkt a nie wszystko do okoła to acytylen.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Rozumiem że od x lat pracowałeś na tym i na tym i masz porównanie

Do góry Bottom