• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat 1,8t

lio12

Nowy
Punktów
0
Miasto
Rawicz
witam mam problem z passatem 1,8 t za kazdym razem co odpalam auto cos mi piszczy i podczas skrecania również co musze wymienic

Giant

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sieradz
Witam też mam problem z passatem 1.8 t po wymianie płynu wspomagania wspomaganie po odpaleniu działa przez jakieś 10 min a puźniej kierownica już chodzi ciężko i nie wraca jaka może być przyczyna

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
prawdopodobnie nie własciwy płyn, jaki zalałeś ? Febi/Swag zielony (mineralny) lub zółty (polsyntetyk) zalezy jaki miałes. Ewentualne cos z chlodzeniem układu jest nie tak.

P

PogotowieSamochodoweUK

Kolego bo wymieniac plyn to trzeba umiec. Plyn sie rpzetlacza bez oprozniania ukladu a nie spuszcza i zalewa tak jak to forumowe spece robia.

Na moje oko pompa sie przytarla i jak plyn sie lekko zagrzeje to pompa przepuszcza i nie ma wspomagania.

A dla zalozyciela tematu:
Kolego tak jak wyzej sprawdz napiecie paska wspomagania bo z tego co pamietam to jest tam osobny pasek ktory napina sie odchylaniem pompy, jak to nie to to sprawdz jakas pipeta czy w plynie nie ma opilkow lub np nie jest zapiaszczony, byc moze juz czas na niego. W najgorszym wypadku pompa, ale zaczol bym od tych 2 rzeczy ktore nie wymagaja zadnych nakladow finansowych.

Do góry Bottom