• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

passat b5 1.9 tdi 98r.

P

PogotowieSamochodoweUK

No to masz odpowiedz;) Musisz zakodowac piloty do nowego modulu.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
wyslal bym ci plik jak sie koduje kluczyki w vagu i piloty ale teraz jestem w pracy wiec niemam jak .

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
dopiero po 22 bede w domu musial bys z tej autodiagnozy sciagnac tam to kiedyś dopadlem chyba

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
jestem szukama ;) mam coś takiego dodałem też do plikow do książki serwisowe schematy itp dodam tam też kodowanie kluczyków

Załączniki

• dopisywanie pilotów vw audi.rar
    318,2 KB · Wyświetleń: 23

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
dzieki wielkie jutro postaram sie to ogarnac;p ps. jak zamykam sie w srodku centralnym zamkiem to przod sie zamyka a tyl sie otwiera po ok 1 sek coz to za przyczyna?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
albo coś nie tak z masami tylnych dżwi albo któryś mikro stycznik uszkodzony

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
a rozpinałeś kostki bezpośrednio przy tylnych zamkach ? ciężko wychodzą przy ruszaniu na boki łatwo uwalić płytkę pęka w środku zamka i dzieją sie takie właśnie rzeczy ;) ja własnoręcznie uwaliłem płytkę tytle że przy tylnym prawym zamku i wtedy zamykało wszystko a jego własnie otwierało z powrotem

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
kazda kostke odpinałęm bo regenerowalem kazdy mechanizm szyby zarowno tyliej jak i przedniej bo poprzedni mechank zabezpieczajac szyby przed opadnieciem polamal wszystkie mozliwe plastki mechanizmow szyb.

P

PogotowieSamochodoweUK

A jak drzwi sa zablokowane tak ze sie nie da ich otworzyc od zewn i od srodka?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
poprzedni mechanik pewnie nie miał pojęcia jak się ściąga blachy i wyciągał na siłę dlatego połamał , skoro odpinałeś kostki to na pewno z tylnymi był problem ruszałeś na boki podważałeś jak się to robi standardowo ;) a te płytki szybko pękają , wiec wymontuj jeden zamek rozkręć go i zobacz co się dzieje w środku, jak będzie pęknięta płytka to nie będzie obiegu bo stykach i będzie zamykał się i otwierał więc skleisz płytkę poprawisz ścieżki i będzie śmigać.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Procedura wgrywania pilota klucza do modułu konfortu . Gdzieś miałem ale gdzie ? jak znajde to napisze .

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
poszło ci ta instrukcja co ci wysłałem czy czymś innym robiłeś i co w koncu było z tylnymi zamkami ?
i jak sie dałeś wydymać na takie siano ?

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
tak instrukcja poszla prawidlowo. dziwne ale po zakodowaniu kluczyka z zamkami nic juz sie nie dzialo i bledy od zamkow tez zniknely. a wydywamali mnie bo zbytnio ufam ludziom byl u mnie 2 raz i nie bylo z nim za 1 razem problemow. zaplacil i tyle, ale tym razem zaplacil mi 360 i powiedzial ze reszte mi dowiezie do 17 ale od piatku po dzis nie odbiera nawet telefonu. ogonie za wykonana prace krzyknalem 600 i 100 zl za reszte czesci. cena 600 zl i tak wydaje mi sie smieszna przy takim ogromie prac przy tym aucie bo siedzialem przy tym aucie tydzien i jeszcze odebral auto odkurzone wyplakowane i z umytymi szybami a ten skrw. mnie poprostu wydymal. jednak ludziom sie nie ufa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
mogłeś mu pastylkę immo wyjąć z kluczyka :D, taka nauczka na przyszłość

Do góry Bottom