• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 brak wspomagania

Michał984

Początkujący
Punktów
0
dzień dobry, jestem właścicielem passata b5 z 2003 roku 1.9 tdi 130km. Dzisiaj najprawdopodniej zerwał mi się pasek klinowy (brak wspomagania i świecąca ikonka akumulatora). I tutaj moje pytanie, czy mogę nim przejechać plus, minus 10 km do mechanika bez jakiegoś ryzyka? Ewentualnie wziąć go na hol?

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
dzień dobry, jestem właścicielem passata b5 z 2003 roku 1.9 tdi 130km. Dzisiaj najprawdopodniej zerwał mi się pasek klinowy (brak wspomagania i świecąca ikonka akumulatora). I tutaj moje pytanie, czy mogę nim przejechać plus, minus 10 km do mechanika bez jakiegoś ryzyka? Ewentualnie wziąć go na hol?
Jeżeli masz akus w pełni naładoeany dobrze odpala to 10 km może uda się przejechać bo zapłon praca silnika + oświetlenie to prąd z akusa . Gdy silnik niepracuje lepsze wyjście to laweta ponieważ nie dziela wspomaganie i hamulec zasadniczy ( nożny) A za razem 100%bezpieczeństwa .

Michał984

Początkujący
Punktów
0
Dziękuje Ci za odpowiedz, a ile mniej więcej może kosztować wymiana tego paska? Chodzi mi o pasek, plus wszystkie inne poboczne rzeczy, które być może trzeba będzie wymienić. Dodam, że jestem z Łodzi.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
599
Chopie normalnie się jedzie, kwestia tego jak świeży i naładowany masz akumulator.
Bez włączonych świateł dojedziesz do Warszawy.
10 km? to na rozładowanym szrocie dojedziesz OCZYWIŚCIE BEZ ŚWIATEŁ.

W cenie lawety, to masz już nowy zapasowy akumulator i prostownik.

Do góry Bottom