• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5 kombi tdi hamulec raz twardy raz miękki

FELIXY

Początkujący
Punktów
0
Witam.Problem z hamulcami jak w temacie.
Pompa vacu zmieniona,układ szczelny.
jest możliwość że pompa abs jest zapowietrzona i trzeba to odpowietrzac podłączając do komputera?
Abs działa ale bardzo nerwowo.pedał hamulca po awaryjnym hamowaniu z abs jest miekki i hamuje dobrze,ale nastepne hamowanie(takie żeby abs sie nie uruchomił) już pedał jest twardy i już słabo hamuje
Odpowietrzałem układ i raczej już nie jest zapowietrzony.
może ktoś miał podobne objawy i wie gdzie tkwi problem.
Dzięki

FELIXY

Początkujący
Punktów
0
vacu ,serwo i cały układ podciśnienia sprawdzony i jest ok

FELIXY

Początkujący
Punktów
0
dwie vacu i w końcu nowa
serwo przełożone i auta w którym były beton hamulce,
przewody szczelne,pompa nie zmieniona ,ale raczej nie będę miał twardego hamulce jak pompa będzie przepuszczac

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie raz się przytarta gumka kładała normalnie... Na moje pompka... albo servo... 1 z 2...

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Chyba sobie odpuścił , jak wielu co pytają a i tak mają gotową odpowiedź .

M@rcin

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Rzeszow
Przerabiałem temat u mnie akurat była nieszczelnosc na wężu podcisnieniowym wychodzacym z vacum i przechodzacym do podszybia przez metalową przegrode koło akumulatora, wymieniłem kolanko 90% na gumowy i robi do dziś:) problem polegał na tym ze raz zassało weża i trzymał a raz nie:)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
I to mnie właśnie irytuje... Zawracają dupę, męczą i wysilają mózg na pisanie a potem w D... mają...
Trujących dupę klientów zabijam tekstem, że za wiedzę trzeba płacić... bo każdy przecież opracował swój system działania metodą prób i błędów...
A tu ktoś rzuci hasło, chce PODPOWIEDZI i pomocy ale po załatwieniu spray się nie pochwali dla potomnych...
DlaTEGO APELUJĘ... piszcie jak rozwiązaliście swoje problemy...
Nie raz czy dwa przyda się to każdemu... Przecież w KUPIE siła :D

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
I to mnie właśnie irytuje... Zawracają dupę, męczą i wysilają mózg na pisanie a potem w D... mają...
Trujących dupę klientów zabijam tekstem, że za wiedzę trzeba płacić... bo każdy przecież opracował swój system działania metodą prób i błędów...
Dlatego czasem trzeba postawić znak B-12 lub:

84899553.jpg

:p:p:p

tomi4m10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
42
Miasto
Trojmiasto
Miałem kiedyś taki problem w pugu 106 benzyna bez abs więc prosty system, gdy wsiadałem rano, pedał był tak normalnie miękki, ale po przejechaniu się twardniał jak kamień i słabo hamował, przerwa 15 min i znowu na początku miękki. W końcu też nie rozwiązałem tego problemu, gdyż auto zostało rozbite, wszystko było rozkręcone sprawdzone, chyba nawet wymieniona sama pompa lub z serwem, płyn miał może z rok, ale ostatnie co mi zostało to zmienić płyn... no ale nie wiem czy by to pomogło w końcu.

szymon814

Nowy
Punktów
0
Miasto
Katowice
Nie rozumiem gościa najpierw zawraca głowę, a potem zwyczajnie znika. Może zrozumiał, że z takim problemem najlepiej zgłosić się do fachowca.

Do góry Bottom