• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat B5 przedlift / Stuki puki w lewym przednim kole

Maykello

Początkujący
Punktów
4
Witam. Posiadam Pastucha b5 sedan przedlift, jednak jest jedno ale. Rytmiczne stukanie w lewym przednim kole na dziurach / wybojach. Wziąłem się za diagnostykę i na pierwszy rzut oka wyszły następujące części:
-Drążek + końcówka
-Oba wahacze górne
-Łącznik lewy

Oczywiście nie rozwiązało to problemu, więc następny krok OSKK, wyszło że lewy amor zbliża sie do końca swoich dni, poza tym w zawieszeniu zero luzów (wiadomo jak to na oskk). Poszedł nowy amor ale również nic to nie dało. Ponadto założone blaszki pod klocki, wszystkie śruby sprawdzone dokręcone, wszelkie osłony po dokręcane. Podkreślę jeszcze raz że stuki są dość głośne, bardzo rytmiczne na każdej jednej dziurze / wyboju (coś ala wylany amor).

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Sprawdziles sruby maglownicy?

Maykello

Początkujący
Punktów
4
Tak, wszystko dokręcone. Magiel bez jakiego kolwiek luzu

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Na stacji nie zawsze wychwycisz luz w tym zawieszeniu wiem to z własnego doświadczenia, dopiero po rozpięciu wahaczy że zwrotnicy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Gumy drazka stabilizacyjnego?

Maykello

Początkujący
Punktów
4
Zapomniałem o tym temacie kompletnie, a problem dawno rozwiązany. Okazało się że mimo blaszek pod klockami, nadal one hałasowały (jakość części...). Rozwiązanie problemu to skasowanie luzów klocków w jarzmie do absolutnego minimum, aby tylko się swobodnie ruszały.

Do góry Bottom