• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b5 stukanie w kole

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec
witam. Mam paska 89r sedan. Od około 2 miesięcy slychac dziwne stukanie przy ruszaniu i jezdzie w wolnym tempie. Takie chrabotanie... Slychac chyba przednie lewe kolo. Wiem ze łożysko jest tam do wymiany bo na lukach wyje. Koła są dokręcone napewno, zawieszenie sprawdzane w styczniu na przeglądzie.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Możliwe że to łożysko o którym napisałaś bądz przegub najlepiej podjechać do mechanika i niech sprawdzi w czym rzecz .

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
witam. Mam paska 89r sedan. Od około 2 miesięcy slychac dziwne stukanie przy ruszaniu i jezdzie w wolnym tempie. Takie chrabotanie... Slychac chyba przednie lewe kolo. Wiem ze łożysko jest tam do wymiany bo na lukach wyje. Koła są dokręcone napewno, zawieszenie sprawdzane w styczniu na przeglądzie.
Co to jakiś składak ? Jaki zawias jednowachacz czy wielowachacz. 89 B5 bardzo ciekawy model chyba z przedprodukcji.:D:D:D

mmagdzia34

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Kościelec

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
To już lepiej, pewnie kostka puka trza rozebrać {nie siebie} tylko zawieszenie i sprawdzić bo jak skręcone to ciężko zdiagnozować.Sprawdź też górne mocowania amora miałem kiedyś podobny przypadek.

Do góry Bottom