• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat b6 2.0 tdi dpf nie odpala i gaśnie

sqter787

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z passatem b6 2.0 tdi dpf 2005, mianowicie:
-czasami w trakcie jazdy gaśnie gdy jest ok 1/4 baku i gdy doleje do pełna odpala ,lecz z problemami i po paru kręceniach... lub pochodzi chwilę i zgaśnie i tak w kółko.
-gdy autko chodzi sobie na wolnych obrotach np. godzinę i wtedy go zgaszę, to po jakimś czasie nie chce zapalić (przykład z dzisiaj przy 1/2 zbiornika paliwa). Zapali na chwile i gaśnie tak jakby nie było paliwa, a gdy doleje paliwa to odpala i gaśnie i tak kilka razy. Czasami nawet muszę go ciągnąc żeby zapalił i jak zapali to problem znika... Na jakiś czas, do następnego zgaśnięcia, tak jakby był zapowietrzony...
-Podczas kręcenia po paru sekundach zapala się kontrolka oleju... Nie wiem czy to normalne czy nie???

Proszę o pomoc z waszej strony lub wskazanie jakiegoś dobrego nieautoryzowanego serwisu volkswagena w trójmieście lub okolicach.

Jeszcze raz proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
sprawdź przewód paliwowy w zbiorniku, kiedyś w Iveco przerabiałem podobny problem okazało się że przwód zasilający był w połowie lekko pęknięty i w momencie kiedy było mniej niż 1/2 zbiornika notorycznie się zapowietrzał.

Do góry Bottom