• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passat cc duże problemy

Neos97

Gaduła
Punktów
1
witam was posiadam passata cc 2011r 2.0tdi cr 170km dsg. Problem polega na tym ze auto od pewnego czasu ma problem z odpaleniem rano silnik szarpie głośniej pracuje tak jakby się dusił cały czas w czasie jazdy występują dławienia szarpania rzucanie silnikiem. Koło dwumasowe jest nowe zero poprawy. Wtryskiwacze zostały zregenerowane były wczoraj na maszynie podobno z nimi jest wszystko ok. Ciśnienie paliwa na biegu jałowym skacze od 210 do 260 gdzie zadane jest 240. Auto stało się mułowate ospale Przedewszystkim w aucie nie ma wogole błędów jak w silniku tak jak w sterowniku. Proszę o pomoc czy ktoś miał podobny przypadek autem nie da się jeździć tak poszarpuje podczas przyspieszania

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Wykresy nie zawsze sa pewne, ostatnio miałem ducato 3.0 180km i korekta na jednym wtrysku byla około 6 na plus, po okolo 30 minutach pracy i czuc ze silnik kuleje, jak zimny ok.
Wtrysk w serwisie boscha sprawdzony mówią ok 100% nawet nowy kod wygenerowano, w aucie dupa. Założony nowy problem zniknął . Wiec zamien miejscami i zobacz czy problem zostal czy za wtryskiem poszedł

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Właśnie, co z kodowaniem wtryskiwaczy? Po regeneracji w te same dziury włożone czy chybił/trafił? Co z egr-em, przepływką (bo chyba jest w tej padlinie)?

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Wtryski były na nowo kodowane. Egr został wyczyszczony przepływomierz jest niby ok ciśnienie doładowania jest poprawne i utrzymuje się cały czas.

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Po czym to wnioskujesz? Wyżej przedstawiłem zdjęcia wydruku wtrysków

Tak wyglądały korekcje wtrysków zanim zostały wyciągnięte i sprawdzone na stole. Wtrysk nr 1 z tego zdjęcia to moj oryginalny lecz teraz jest wstawiony na miejscu nr2

Załączniki

• F3F50530-F446-4796-8458-27EFF904F5F6.jpeg
    F3F50530-F446-4796-8458-27EFF904F5F6.jpeg
    3 MB · Wyświetleń: 13

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Śruby nowe ?, podkładki nowe ? Gniazda poprawnie frezowane? Wiem że to co piszę to podstawy i inni mnie wyśmieją jestem elektronik ale tež tak mialem z tymi 2.0 cr. Dlugość śrub pomierz przed przykręeniem wtryskôw a potem zostaje tylko cisnienie na cylindrach i pompa w baku.

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Wszystko było czyszczone itp przed składaniem gniazda są ok. Podkładki uszczelki nowe Coś mnie się wydaje ze to będą wtryski będę musiał sprawę w sądzie założyć

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Właśnie ze korekty się pogorszyły kiedyś po regeneracji miałem super 0.4max na wszystkich później zaczął delikatnie szarpać i były takie korekty jak na ostatnim zdjęciu do 1.3max a po sprawdzeniu wtrysków na maszynie i ponownym montażu są już do 3.0korekty

Auto nożna powiedzieć ze wogole nie jeździ chodzi jak traktów wystarczy delikatnie naciągną gaz w czasie jazdy a silnik skacze dławi się tak jakby mu ktoś na sekundę paliwa odcinał i tak cały czas to jest tak mocne ze jak mówisz w aucie to ci głos przerywa

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Miałem CBA popękane zawory. Nie mam już tych zdjęć ale kobita zwlekała do końca i narobiło się balaganu

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Dzisiaj auto oddaje do alvi bosch serwis Bielsko maja szukać problemu lecz ja i tak obstawiam wtryski. Firma Wtryskinowak.pl nie chce mi już wymienić wtrysków ponieważ twierdzą ze są na 100%sprawne ogólnie są bardzo nie mili i lecą w h..ja nie polecam. Auto przez to ucierpiała ponieważ została założona nowa dwumasa dwa miesiące temu a już ja słychać przy tym trzepaniu silnikiem. Ogólnie sporo pieniędzy trzeba włożyć żeby postawić diagnozę każdy podchodzi tylko z kompem mówiąc wtryski bo korekty przydbkie

Neos97

Gaduła
Punktów
1
Witam jestem po diagnozie serwisu. Nie stety wtryski są dobre, kompresji brakuje na 1 i 2cylindrze pierwszy ma 19 drugi 10 trzeci 29 czwarty 30. Zauważyłem ostatnio ze mi płynu ubyło w zbiorniczku i ze strasznie wciąga go to znaczy mam nalane do max po jeździ 50km jest minimum a jak odkręcę korek to wyciśnie ponad max płynu. Co radzicie rozbierać silnik szukać innego