• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Passta 1.9tdi 101km b5 fl

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Bez obrazy ale jakbyś znał zasadę działania systemu ESP to byś takich głupot nie pisał, akurat w tym przypadku przestawiona kierownica nie miała wpływu na awarie bo pewnie ktoś wcześniej zaadaptowal czujnik na skręconej, ale gdyby np. podczas regulacji zbieżności zmieniono jej położenie nie adaptując czujnika to na pewno kontrolka ESP by się świeciła. Pozatym to czy jest to elektryczne wspomaganie czy inne nie ma tu żadnego znaczenia.
A ty wchodzisz tu na forum żeby wsadzać na lewo i prawo, "akurat tu nie miało znaczenia"?
Kolego, po to mam kombajn diagnostyczny żeby umieć z niego korzystać, a tu ludzie wchodzą na forum i zadają głupie pytania bo myślą że tu jest stado wróżek, a nawet jak ma ten czujnik kąta, to co?
Nic nie zastąpi diagnozy auta sprzętem który podpowie gdzie leży przyczyna...
Jeszcze śmiesz napisać bez obrazy a obrażasz i napisałeś żebym nie pisał głupot!
Wiesz jak się kalibruje czujnik kąta? Więc sam się doucz, "bo ktoś tak skalibrował czujnik?
Śmieszne jest to co ty napisałeś, bo trzeba podać maksymalne punkty kierownicy dla czujnika, więc nie pisz takich idiotyzmów- bez obrazy...
Gdybyś napisał że ktoś zdjął kierę i przestawił na wieloklinie, albo popełnił błąd w czasie ustawiania kątów geometrii to bym uwierzył a nie że źle skalibrował-może nie do końca przekręcił kierownicę?

no ale może się nie znam...

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
I co się tak spinasz, widzę że nie umiesz się przyznać do błędu, najpierw piszesz jakieś bzdury że jak nie ma wspomagania elektrycznego to nie ma czujnika kąta a teraz próbujesz mnie nauczyć jego kalibracji, potem piszesz że nie jesteś pewien czy esp korzysta z tych samych czujników co abs, a widziałeś kiedyś podwójne czujniki prędkości kół? Każdy się czasem myli albo coś źle zinterpretuje, ja i inni forumowicze także i trzeba to wyprostować żeby nie było wiochy a ty od razu rozpisujesz się na całą stronę i odwracasz kota ogonem, Nara bo widzę że nie ma co z tobą dyskutować.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
czy umiem się przyznać czy nie to już oceniła bihor-ka, bo każdy może się pomylić, ale czy ja piszę tobie że piszesz głupoty?
jeżeli nawet coś nie tak jest napisane, to sprostowuje się wypowiedzi użytkowników.
To że auto nie ma wspomagania elektrycznego a ma czujnik kąta skrętu to tego nie wiedziałem ale chyba przy systemie ESP.
Pewnie że masz rację, nie sztuką jest tkwić w błędzie tylko sztuką jest przyznać się do tego błędu...
a Bihor(ka)nawet napisała że mało jest tu takich ludzi i wyraziła szacun...

nie oceniaj ludzi pochopnie...
bo nie wiesz jak ktoś ciebie oceni...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Spokój Panowie. To że jeden z Warszawy a drugi z Radomia, nie znaczy, że mamy wylewać sobie żale i się na siebie spinać. Założyciel wątku rozwiązał problem i po temacie... Nikt z nas nie jest wróżbitą i nikt (bynajmniej Ja) nie zna się na wszystkim. Sam czasem łapię się na błahostkach...
Normalnie powiedział bym, dajcie sobie po liściu i spokój. Ale powiem inaczej. Polubcie swoje posty na zgodę i po temacie :D

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
ale jaja jak dzieci Ty jesteś gupi nie bo ty jesteś gupi a właśnie że nie bo ty Ide po brata:shifty:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ale jaja jak dzieci Ty jesteś gupi nie bo ty jesteś gupi a właśnie że nie bo ty Ide po brata:shifty:
pewnie tobie by było miło, jak by ktoś ci napisał że piszesz głupoty?
a wystarczy napisać że się mylę i w tym aucie jest tak i tak...prawda że to ma inny sens i nikogo nie obraża? albo teksty które zwalają mnie z nóg - co się spinasz?
jak bym słyszał własną córkę, a nastolatkiem nie jestem i trochę wiosenek mam, a pomimo tego powinniśmy się szczególnie tu na forum szanować...
jeżeli się sami nie będziemy szanować to kto nas będzie szanował?
pozdrawiam

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
spoko szumek ale zaje fajnie to wyglądało :D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Kolego Szumek przecież w pierwszym poście napisałem bardzo delikatnie aby cię nie urazić.
Skoro jest ESP to i czujnik kąta skrętu musi mieć szumek, chyba nie znasz zasad działania tego sytemu.
A ty na to że znasz zasady działania esp, więc napisałem że piszesz głupoty, może i nie potrzebnie, przepraszam jeśli uraziłem ale przecież nie napisałem że jesteś głupi bo to nawet mi przez myśl nie przeszło, i nie ma znaczenia skąd jesteś jak pisał ktoś dalej że ty z Warszawy a ja z Radomia i dlatego.

Do góry Bottom