• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Paugot 407 2.0hdi kręci nie odpala

Maciejaaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
Witam. Potrzebuje pomocy pacjent peugeot 407 2.0hdi. a więc tak, sprawdzałem pływak (wskazówki nawaliły jednak) po Złożeniu w kupę samochód odpalil normalnie z każdym następnym coraz dłużej kręcił aż w końcu chu* stwierdził że nie będzie odpalał (odpalał przez następne 4-5 razy) ktoś może ma pomysł co sprawdzić ? Dodam że na plaka pali i dalsza jazda także bez problemu

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Trzeba mu zrobic ekg usg brzucha morfologie transaminazy . Jak pikawa to moze markery na zawal. Czy OB pacjent ma podwyzszone? To może jakas wirusowa albo bakteryjna sprawa. Leukocyty podwyzszone?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Też mam na placu 2.0 136 które ciężko odpalało, w końcu po dwóch tygodniach takiej jazdy zawór wpadł do silnika i już wszystko jasne, silnik do wymiany :D

Maciejaaa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
Też mam na placu 2.0 136 które ciężko odpalało, w końcu po dwóch tygodniach takiej jazdy zawór wpadł do silnika i już wszystko jasne, silnik do wymiany :D
No ja wróciłem dzisiaj od elektromechanika okazało się że komputer świruje daje napięcie że aż voltomierz mu spaliło a przyczyną że nie odpala jest czujnik ciśnienia on na listwie wtryskowej i w dodatku krytyczny stan paliwa (mam pełny bak) a powodem awaria tych czujników był komputer najprawdopodobniej

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Tak wiem też miałem taki przypadek , że nagle pojawiło się 220 volt kur==#a jevo mać

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No ja wróciłem dzisiaj od elektromechanika okazało się że komputer świruje daje napięcie że aż voltomierz mu spaliło a przyczyną że nie odpala jest czujnik ciśnienia on na listwie wtryskowej i w dodatku krytyczny stan paliwa (mam pełny bak) a powodem awaria tych czujników był komputer najprawdopodobniej
comment_HHpMdiBl1AetgPOyZJTLGbPz3U4BfMoE.gif comment_EPVZ1stFmtNkjO5Pri7F9ERo7xA6ndQP.gif

DamianS27

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Wolbrom
Cześć. Jeżeli wszystko było ok przed zaglądaniem do pływaka i nie było żadnych objawów to niestety coś źle złożyłeś i teraz łapie powietrze i się układ zapowietrza. Sprawdź jeszcze raz pływak morze jakiś się przewód zagioł. A właśnie dużo masz paliwa w baku? Miałem raz taki przypadek w astra h że wężyk który jest w pływaku był pęknięty i jak było mało paliwa w baku to się układ zapowietrzał

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
I musiałes mu odkupic pewnie miernik.

Do góry Bottom