• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 1,6 VTI błąd P101D

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Miał ktoś przygodę z VTI w Peugeocie ?. Wiadomo że silnik to kibel i nie wiadomo czy się go uda naprawić ale może spróbuje, były dwa błędy sonda więc wymieniłem na nową z Boscha i tu jest oki ale został błąd P101D czyli coś z vanosem. Silnik chodzi w trybie awaryjnym czyli zawory otwarte na max i dolotem steruje przepustnica. O dziwo przez chwilę miał przebłysk błąd się skasował valvetronic działał ale zaraz się spier.... i znwu błąd który nie da się skasować i tryb awaryjny.
Może miał ktoś podobny przypadek z błędem P101D. mam opis że to zmienna faza czyli Vanos ale google podpowiada że to coś z silnikiem sterowania wałkiem valvetronica. Wiadomo że lepiej było by podłączyć czymś oryginalnym ale nie mam dostępu.

Ostatnia edycja:

miras forumowicz

SuperMechanior
Punktów
20
Ty co to za błąd? Jak chcesz pomocy to od razu tlumacz błędy. Tak mialem kontakt z tymi silnikami. Czy ma 9.2 mm otwarcie non stop? Zrób test komputerem valvetronika. A jak masz elma lub delfaja to szybko wypier. j stad i nie wracaj. Nie jeden już 4 litery posadził na tym syfie. Pokazuj wszystkie pomiary, co wymieniłeś, kod silnika, przebieg,

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
I pytanie zadał, ale na zaś nie napisał co było, zgadnę że Vanos się nie sterował .
Zamykam, Amen.

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Nie obraził sie.
Po prostu nie lubię chamstwa i nie poczuwam się w obowiązku zdania relacji z tego jak sobie poradziłem. Jak ktos bedzie miał problem to pomogę

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie wiem gdzie tu chamstwo było no ale spoko. Widocznie jakiś wrażliwy jesteś.

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Jak masz elma albo delfaja to szybko wypierd... I nie wracaj
Nie uważasz że to za chamstwo, po mojemu forum jest dla wszystkich niezaleznie co mają czym diagnozuja I gdzie naprawiaja. Można było ubrac to zdanie w normalne słowa.

crossfire

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Gdynia
Witam,
Na tym forum jest paru hui co obrażają ludzi i niewiele mają do powiedzenia. Tutaj jest trochę chamstwa, ale
mało - mimo to człowieka wkur....
Może wystarczyłoby ich usunąć. Wtedy byłoby pięknie, bo oni nie pomagają tylko drwią i denerwują.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam,
Na tym forum jest paru hui co obrażają ludzi i niewiele mają do powiedzenia. Tutaj jest trochę chamstwa, ale
mało - mimo to człowieka wkur....
Może wystarczyłoby ich usunąć. Wtedy byłoby pięknie, bo oni nie pomagają tylko drwią i denerwują.
U... miałeś słaby dzień ? :meh:i musiałeś się gdzieś wypłakać... i akurat wybrałeś to forum ?:eek:
Może trza było jakieś psychologiczne...:rolleyes::D

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
ja wole trochę chamstwa niż pizdeczki z siusiakiem :)

kryszt

SuperMechanior
Punktów
20
A ja muszę wyregulować ostrość .:woot:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a ja muszę iść pograć na gitarze...
dlatego rzadko tu zaglądam, szkoda czasu czytać wypociny i pseudo-mądrości nie których znaf--ców od zerowych boleści, szef i moderzy popadli na wirusa w koronie...chyba... . Ale dziwne, przecież mieli by więcej czasu na pracę zdalną.:D:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Przecież tu chyba nie ma moderatorów.

Jest tylko szef.

Quatttocar

Nowy
Punktów
0
Nie obraził sie.
Po prostu nie lubię chamstwa i nie poczuwam się w obowiązku zdania relacji z tego jak sobie poradziłem. Jak ktos bedzie miał problem to pomogę
Witam mam problem taki sam z 1.4 vti błąd p101d i p1015 możesz pomóc? Z góry dzięki

Do góry Bottom