• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 2008r 1,6 16V - płyn w oleju

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
628
Miasto
Okolice Krakowa
W sensie ok, że zrobione, czy ok, że wyglądają ok? One w tych głowicach wypadają i przy obróbce, wymiana na nowe to jest mus, bo potem znowu się zaczynają jazdy z wypadaniem zapłonów. Raczej nic się nie uszkodziło, ale tak na prawdę, dopóki nie założysz i nie poskładasz, to pewności nie będzie.

DarekS4

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Bielsko-Biała
z wypadaniem zapłonów nie było problemu w tym aucie. Tylko pchanie wody do zbiorniczka problem z ogrzewaniem i po wpięciu czujnika położenia wałka auto zaczynało prawdziwy koncert nie równej pracy ale rozrząd był źle poskładany więc wydaje mi się że cały problem tkwi tam. Poskładam zobaczę.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Mi też mówili że gniazda ok. Po rozgrzaniu silnika, samo gniazdo wypadło.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Wiem, napisałem to na 1 stronie postu tylko raz nie zrobiłem bo miało być tanio

DarekS4

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Bielsko-Biała
Chwila czasu to dopiszę.
Silnik poskładany od zera rozrząd poskładany z blokadami + korekta z poziomica cyfrową . Auto odpaliło na strzał zero błędów jeździ jak złoto. Czy naprawa była opłacalna ? Moim zdaniem nie. za duża inwestycja w tak tanie auto. Niebawem będzie ich pełno na złomach.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Pamiętaj że jeżeli klient płaci to nie ma nieopłacalnej pracy. Szczerze to nie opłaca się mechanikowi bo tyle czasu co straci to zarobiłby na czym innym:)

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
309
Miasto
Rakszawa
O dokładnie to. Trzeba będzie się chyba godzić powoli z faktem, że zaczyna się powoli okres rzeźbienia w starych autach - jeśli chodzi o nowe, to tanio już było.

Do góry Bottom