• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 żarzy kontrolka ładowania

Columb

Początkujący
Punktów
0
Witam , mam pytanko, czy ktoś może coś więcej powiedzieć na ten temat: otóż po wymianie alternatora na nowy, żarzy kontrolka ładowania. Przed wymianą nie żarzyła, nadmienie że stary alternator, przepałił się regulator napięcia, ale do czasu przepalenia nie żarzyła kontrolka, ogólnie jest ok wszystko działa ale jest to irytujące. Dodam jeszcze że alternator nowy został zamontowany troszeczkę mocniejszy 90A , a był chyba 70A ale myśle że to nie powinno mieć znaczenia. Chociaż jedna rzecz mnie nie pokoi że w starym alternatorze ten regulator był jakby wytopiony, miał takie dwa guzy. Czyli jakieś obciązenie musiało być, które mogło spowodowac że regulator się poddał (spalił).

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
a jak z ładowaniem? mierzyłeś?

Columb

Początkujący
Punktów
0
mierzyłem na pewno było dobrze, choć to już ponad miesiąc, ale jak sobie przypominam to było 14.3 - 14.5V

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
mierzyłem na pewno było dobrze, choć to już ponad miesiąc, ale jak sobie przypominam to było 14.3 - 14.5V
no to miesiąc temu było dobrze. a teraz?
i rozumiem, że sprawdzałeś przed wymianą alternatora, a z nowym nie wiesz?

Do góry Bottom