Wiec od poczatku,
Wylutowalem eeprom 95160 z BSI i zrobilem dumpa (wielokkrotnie czytany i weryfikowany czyli dump jest ok).
Kupilem uzywane BSI z tymi samymi numerami seryjnymi wylutowalem z niego eeprom 95160 i zrobilem dumpa.
Wiec oryginalne zrzuty z obu BSI sa do dyspozycji.
Eprom z kupionego uzywanca wyczyscilem do FF i wgralem dumpa z mojego orginalnego BSI.
Wszystkie luty sprawdzilem pod mikroskopem i poskladalem do kupy. Po zamontowaniu do samochodu powitala mnie informacja na komputerze pokladowym "Anomalia w immobilajzerze". Auto kreci ale nie odpala, szyby nie dzialaja, pilot nie dziala. Na displayu od przebiegu pokazuje mi sie klucz serwisowy i 92000 km na ok. 5sek. Potem pokazuje wlasciwy przebieg 107000 km.
Mysle sobie nie jest zle wsadze orginalny BSI i po problemie.
Tu sie bardzo pomylilem, niestety samochod zachowuje sie tak samo z orginalnym BSI.
W orginale nic nie zmienialem, zostal tylko wyczytany i wlutowany z powrotem.
Wyciagnalem obydwa eepromy z obu BSI i sprawdzilem na mozliwe zmiany w kodzie.
W eepromach nie doszlo do zmiany kodu.
Na chwile obecna brak mi pomyslu co robic dalej.
Czy istnieje jakas procedura resetu immo? Lub cos w tym rodzaju.
Mysle ze do tego stanu doprowadzil flash z procesora gdyz chyba adresuje inaczej pamiec w eepromie.
Ma ktos mozliwosc sprawdzenia dumpow na przebieg, pin, wersja softu?
Niestety nie posiadam NY04?
Serdeczne pozdrowienia.
Moze ktos cos doradzi?
Dzieki
Wylutowalem eeprom 95160 z BSI i zrobilem dumpa (wielokkrotnie czytany i weryfikowany czyli dump jest ok).
Kupilem uzywane BSI z tymi samymi numerami seryjnymi wylutowalem z niego eeprom 95160 i zrobilem dumpa.
Wiec oryginalne zrzuty z obu BSI sa do dyspozycji.
Eprom z kupionego uzywanca wyczyscilem do FF i wgralem dumpa z mojego orginalnego BSI.
Wszystkie luty sprawdzilem pod mikroskopem i poskladalem do kupy. Po zamontowaniu do samochodu powitala mnie informacja na komputerze pokladowym "Anomalia w immobilajzerze". Auto kreci ale nie odpala, szyby nie dzialaja, pilot nie dziala. Na displayu od przebiegu pokazuje mi sie klucz serwisowy i 92000 km na ok. 5sek. Potem pokazuje wlasciwy przebieg 107000 km.
Mysle sobie nie jest zle wsadze orginalny BSI i po problemie.
Tu sie bardzo pomylilem, niestety samochod zachowuje sie tak samo z orginalnym BSI.
W orginale nic nie zmienialem, zostal tylko wyczytany i wlutowany z powrotem.
Wyciagnalem obydwa eepromy z obu BSI i sprawdzilem na mozliwe zmiany w kodzie.
W eepromach nie doszlo do zmiany kodu.
Na chwile obecna brak mi pomyslu co robic dalej.
Czy istnieje jakas procedura resetu immo? Lub cos w tym rodzaju.
Mysle ze do tego stanu doprowadzil flash z procesora gdyz chyba adresuje inaczej pamiec w eepromie.
Ma ktos mozliwosc sprawdzenia dumpow na przebieg, pin, wersja softu?
Niestety nie posiadam NY04?
Serdeczne pozdrowienia.
Moze ktos cos doradzi?
Dzieki
Załączniki
Ostatnia edycja: