• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 207 1.6 Hdi - odkręcona skrzynia nie chce wyjść z silnika

szymon5596

Początkujący
Punktów
3
Panowie widzę śrubę. Ale żeby ją odkręcić muszę całkiem wydech wyjąć, inaczej nie pójdzie. Masakra

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
Peugeot 207 1.6 Hdi - odkręcona skrzynia nie chce wyjść z silnika

i juz wiemy dlaczego. koronawirus panuje to sie skrzynie w silnik chowajo

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
824
Miasto
Gdańsk
my tą śrubę odkręcamy ile się da kawałek po kawałku, delikatnie odsuwamy skrzynię i dalej odkręcamy aż puści. Składanie z tą śruba upierdliwe ale przynajmniej wydechu nie ruszamy;]

szymon5596

Początkujący
Punktów
3
Nie chce mi się wierzyć, że tak to wyjeżdżało z fabryki. xd Odrobinkę już odkręciłem, niby większy luz na skrzyni jest, zobaczymy co dalej.

Teraz sam nie wiem co zajęło mi więcej czasu, dojście do tego, gdzie jest tak śruba, czy wybijanie wahaczy, żeby wyciągnąć półoś... Dodatkowo urwały mi się 3 śruby w różnych miejscach, ale to się będę martwił przy składaniu.

Zdjęcia poglądowe jakby ktoś miał ten sam problem:

Jeszcze raz dziękuje za pomoc. Coś czuję, że będę jeszcze o coś pytał już po wyciągnięciu skrzyni. Bo to niemożliwe, że to już koniec niespodzianek.

Załączniki

• DSCN2446.JPG
    DSCN2446.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 55
  • DSCN2445.JPG
    DSCN2445.JPG
    3,6 MB · Wyświetleń: 54
  • DSCN2447.JPG
    DSCN2447.JPG
    1,8 MB · Wyświetleń: 54

szymon5596

Początkujący
Punktów
3
ile już czasu Ci przy tym zeszło?

Ogólnie całość? Ciężko powiedzieć, ale długo, tym bardziej że ostatnie dni deszcz padał to nie chciało mi się pod nim leżeć. Gdybym zsumował rzeczywistą pracę to pewnie z 10 godzin, z czego większość to macanie co do cholery trzyma tą skrzynię oraz walka z rozwalonymi gwintami śrub.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
z ziemi wyciągales tą skrzynie?kurde...mi to juz by mi sie nie chciało...z podnosnika sie nie chce co dopiero z ziemi....szacuneczek:D

szymon5596

Początkujący
Punktów
3
Cóż Panowie - odkręciłem. Ale przygód przy tym było... Śruba była oczywiście wyślizgana i żadna moja 13 nie chciała chwycić. W końcu postanowiłem zdjąć wydech. Ale trzymał jak zaspawany, poza tym po lewej stronie nie było dostępu, żeby odkręcić osłonę. Więc się wkur.. i odkręciłem raz dwa całą chłodnicę, odchyliłem ją o 30-40 cm i dalej elegancko poszło. Nie wyjąłem skrzyni, bo wadzi oczywiście o lewą belke, ale miejsca jest na tyle, że już odkręciłem docisk, tarczę i łożysko. Widełki na razie zostały wraz z uszczelniaczem - już zrobiło się ciemno i mi się nie chciało. Muszę teraz pokupować śruby, żeby zastąpić te poukręcane, przeczyścić skrzynię i składać. Teraz już cyk fuch. xd

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Cóż Panowie - odkręciłem. Ale przygód przy tym było... Śruba była oczywiście wyślizgana i żadna moja 13 nie chciała chwycić. W końcu postanowiłem zdjąć wydech. Ale trzymał jak zaspawany, poza tym po lewej stronie nie było dostępu, żeby odkręcić osłonę. Więc się wkur.. i odkręciłem raz dwa całą chłodnicę, odchyliłem ją o 30-40 cm i dalej elegancko poszło. Nie wyjąłem skrzyni, bo wadzi oczywiście o lewą belke, ale miejsca jest na tyle, że już odkręciłem docisk, tarczę i łożysko. Widełki na razie zostały wraz z uszczelniaczem - już zrobiło się ciemno i mi się nie chciało. Muszę teraz pokupować śruby, żeby zastąpić te poukręcane, przeczyścić skrzynię i składać. Teraz już cyk fuch. xd
to za tydzień tak będzie wyglądał?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Wójek toomii, ile czasu robimy to na luzie?
...ja rozbieram od południa do wieczora, a składam od rana do południa.
pińcet/osiemset pan/pani płaci, bo jak pracuje to i zarabia.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jak nic się nie jebie to od 8:30 do 15:30. z przerwą na obiad i kawę. koszt około 500zł i oczywiście gwarancja na robotę i części jeśli u mnie kupione.

Do góry Bottom