• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 306 1.4 benzyna 1998 r silnik szarpie i gaśnie

matdeb9211

Początkujący
Punktów
0
Witam. Tak jak w temacie. Od jakiegoś czasu silnik zaczął dziwnie pracować. Podczas uruchomienia silnik pracuje normalnie a po jakimś czasie zaczyna szarpać i gaśnie. Zdarza sie że też w czasie jazdy podczas redukcji biegu np z 3 na 2 silnik gaśnie. Nie zawsze sie tak dzieje. Czasami silnik pracuje normalnie a są takie dni że nie da się jeździć bo silnik szarpie i gaśnie.

zapomniałem dodać że też czasami podczas uruchamiania silnika silnik gaśnie i trzeba dać gazu bo inaczej gaśnie. Wygląda to tak że wciskam gaz a silnik tak jakby sie dusił aż w końcu zbiera obroty i odpala :D

Ostatnia edycja:

matdeb9211

Początkujący
Punktów
0
no własnie znajomy mechanik mówił o silniczku krokowym i wymieniłem ale nic to nie pomogło i dalej dzieje sie to samo

matdeb9211

Początkujący
Punktów
0
a jeszcze mam jedno pytanie. Mogłoby sie tak dziać jeżeli byłby rozrząd przestawiony czy raczej działo by sie tak cały czas a nie tak jak teraz że czasami pracuje normalnie a czasami szarpie? bo zauważyłe że zaczeło się tak od kiedy mechanik wymienił pompe wody i na drugi dzień tak sie zaczeło a wcześniej silnik ładnie pracował

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Wracają do tego mechanika i przedstawiciele mu jak sprawa wygląda niech ci zajrzy jeszcze raz pod maskę skoro stało się to zaraz po naprawie

Do góry Bottom