• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 307 1.4 16 v drgania na biegu jałowym

ryś 1

Początkujący
Punktów
0
witam wszystkich obecnych mam małe pytanko przyjechał mi klient z drganiami silnika na biegu jałowym peugeot 307 jak w temacie komp nie pokazał nic czujniki temperatury gitara cewka gitara przepustnica gitara przepływka gitara świece gitara ma ktoś pomysł co to może być kturyś z kolegów spotkał się z takim objawem

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
poduszki pod silnikiem sprawdzałeś?

ryś 1

Początkujący
Punktów
0
witam wszystkich obecnych mam małe pytanko przyjechał mi klient z drganiami silnika na biegu jałowym peugeot 307 jak w temacie komp nie pokazał nic czujniki temperatury gitara cewka gitara przepustnica gitara przepływka gitara świece gitara ma ktoś pomysł co to może być kturyś z kolegów spotkał się z takim objawem
poduszki pod silnikiem sprawdzałeś?
wszystkie ok

to są drgania częściowe występują co kilka sekund szarpnięcie silnikiem tak jak by zanikała iskra

Ostatnio edytowane przez moderatora:

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
czujnik wału,korona koła cała?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Właśnie czujnik obrotów wykręć zobacz czy się na magnes coś nie złapało.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
koronę koła przeglądnąłeś/

ryś 1

Początkujący
Punktów
0
W takim razie skontroluj układ paliwowy + wtryskiwacze , może tu masz problem ?
panowie wtryski sprawdzone ciśnienie na listwie książkowe

powiem szczerze że z dnia na dzień wymiękam nawet golemo w krakowie rozłożyło ręce

A

autozibi

Sprawdź zasilanie wtryskiwaczy i zasilanie cewki zapłonowej .
Sprawdź te układy przede wszystkim kiedy pojawiają się te drgania .

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
oscyloskop by ci dużo powiedział w takiej sytucji,dawałeś dodatkową masę na silnik?

ryś 1

Początkujący
Punktów
0
zasilanie wtrysków sprawdzone jest oki cewki też

oscyloskop by ci dużo powiedział w takiej sytucji,dawałeś dodatkową masę na silnik?
masy nie a masz kogoś w krakowie z oscyloskopem

siano3

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Sprawdź czy ciśnienie na listwie z wtryskami jest stałe i nie waha się, również często nawala elektronika w 307 i należy sprawdzić na dobrym kompie przebieg pracy.

wisnia37

Nowy
Punktów
0
Witam i najmocniej przepraszam za odgrzewanego kotleta ale borykam się z takimi samymi nietypowymi objawami w silniku w którym zostało już wiele wymienione lecz problem nie ustąpił.
Może autor postu rozwiązał zagadkę i byłby wstanie podzielić się tą informacją jeśli tylko dostanie powiadomienie.
Ewentualnie może ktoś z forum zna autora lub jest w stanie pomóc mi z samochodem.
Pozdrawiam

Pio307

Początkujący
Punktów
2
ryś 1 i wiśnia37 - sprawdzić ciśnienie sprężania i obowiązkowo podłączyć pod PP2000(Lexia, Diagbox) inne programy niewiele potrafią w przypadku Peugeota

wisnia37

Nowy
Punktów
0
Ciśnienie sprężania u mnie jest prawidłowe zarówna na zimnym jak na ciepłym, nie pamiętam już dokładnie wartości ale były równe i w granicach norm, co do PP błędów nie wskazuje a co do analizy pracy silnika niestety brakuje mi doświadczenia, ktoś ze świętokrzyskiego lub okolic miałby ochotę się zając tym tematem?
Oprócz powyższych objawów samochód jest dynamiczny ma moc i nic innego mu nie dolega.

Do góry Bottom