• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 508 THP Brak mocy

andrew5555

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
Witam posiadam 508 z 2011 roku z oryginalnym przebiegiem 120 tys km. auto cierpi na brak mocy.Pytanie nastepujace jaka jest szansa ze padła pompa paliwa wysokiego cisnienia wymieniona w serwisie na nową przez poprzedniego własciciela?Auto traci moc szarpie podczas przyspieszania.Wymienilem sonde lambda przed kat. na nowa elektromechanik chce wymieniac pompę paliwa mimo iz na tej pompie auto nie przejechalo wiecej jak 40 tys km. Oto kody błedow p0172regulacja wzbogacenia mieszanki p0087 uklad paliwowy p1339 wypadanie zaplonu[ wplyw katalizatora] p0030 sterowanie podgrzewania sondy lambda przod Wypowie sie ktoś? z gory dziekuje

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Elektro-mechanik zanim wymienił zawór powinien go sprawdzić to by wiedział ze jest sprawny a do wymiany jest koło zmiennych faz rozrządu .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Przykład. Że 4 miesiące temu robiłem rozrząd kpl wraz z kołami faz rozrządu. Wsio ok. Około tygodnia temu już tel bo się kontrolka silnika zapaliła i coś nie tak chodzi silnik

andrew5555

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
elektromechanik napomknął o kole zmiennych faz aczkolwiek ze względu iż było to przed urlopem skończyło się na wymianie elektrozaworu. Czyli w grę wchodziła by wymiana kompletnego rozrządu? Koszt ok, 1000zł + robocizna ?

Ikigai

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Perth
O fajny temat, i to na żywo!

Jak widze taki temat to zawsze sobie myślę:

"ludzie rozdmuchują sprawę, albo wręcz trollują, niemozliwe żeby (dana) plaga była aż tak wielka, ze moge ją spotkać nawet tutaj, obok, gdzieś w małym kraju pośrodku europy"

albo lepiej

idziesz z kolegą i obok was wali piorun
-Wow w zyciu nie myslałem ze koło nas walnie piorun! Ale szczęście, już nigdy nam sie to nie przydarzy, bo piorun nigdy nie wali w to samo miejsce. Mówi sie o tym ,ale to przesada, mam 100% pewności że na pewno nas to nie dotknie.

I WTEDY TO SIE DZIEJE, piorun poprawia drugi raz i zabija twojego kumpla.

To jest właśnie THP :D

andrew5555

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
Hm zastanawiam się czy jest jakiś właściciel tej nieszczęsnej jednostki benzynowej który nie boryka się co chwile z usterkami i wyskakującym check engine

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Ja miałem 3 stałych klientów z tym silnikiem . Jeden wymiękł po roku , drugi po 1.5 , a trzeci po 3 latach . Na urok psa nigdy więcej nie wpuszczę tego silnika na warsztat nawet na wymienne filtra . Laguna II to przy tym silniku to zaj…… samochód .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ale ecu nie będzie wbijał trybu awaryjnego. Wszystkie silniki nawet starsze podejrzewam jak by miały tak wyśrubowane zakresy to żaden by nie działał. A niech się śmietniki pozajeżdzają na amen

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
984
Miasto
PGS
Nie we wszystkich przypadkach dtc off będzie dobrym rozwiązaniem. Ten motor raczej nie będzie poprawnie pracował.

andrew5555

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
muszę skorygować po wymianie elektrozaworu zmiennych faz wywaliło błąd aczkolwiek kod usterki to p0172 regulacja wzbogacenia mieszanki mieszanina zbyt bogata hmm

Do góry Bottom