• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot BOXER 2017 blokada rozrządu... i spadek temperatury płynu do MIN

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
Panowie pytanie

Auto: Peugeot BOXER 2017 , silnik 2.0 HDI 130 koni , kod silnika DW10FUD , wymiana paska rozrządu

nie mogę znaleźć blokady do tego i sklepy też nie mają do tego blokady rozrządu... jaka blokada do tego kompletnie nigdzie nie mogę znaleźc
nawet szukając z innych silników z forda, citroena czy fiata też nie ma... podpowie coś , jaka blokada dokładnie...
Automatyczne połączenie postów:

Inny problem to gdy auto podczas pracy rozgrzewa się do 90 stopni, czasami nawet ją przekroczy, to na wolnych obrotach po 3 minutach na postoju temperatura całkowicie spada do minimalnej na wskaźniku. Termostat cały wymieniony. Mechanik przypuszcza nie pracującą pompę wody, ale przecież gdyby nie kręciła to chyba tym bardziej temperatura by nie spadała do MIN.. Przytrzyman na gazie to temp wzrasta, puszczę gaz to po chwili spada w dół...Podpowiedzi?

Ostatnia edycja:

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Miałem Jumper 2.0 blue dni z takim problemem też 2017 rok padła pompa, tzn wirnik nie trzymał się oski.

Blokada walu pod rozrusznikiem, wałek fi 8mm ten mnniejszy otwór w kołe wałka jest do ustawiania pompy paliwa.

Ostatnia edycja:

Tomasz22334

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warszawa
No ok to rozumiem że robiłeś rozrząd w tym. A napiszesz jakich blokad użyłeś? niby już mam ale przed rozebraniem wole się upewnić... chodzi dokładnie o dane zestawu, numer czy do jakich silników ta blokada...

Ostatnia edycja:

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Z takich

Tylko nie odkrecaj śruby centralnej na blokadzie, a śrubę centralną należy podgrzać (może się urwać dużo kleju).

Załączniki

• Screenshot_20210329-183743_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210329-183743_Samsung Internet.jpg
    292,1 KB · Wyświetleń: 11
Do góry Bottom