pietrek111
Uczestnik
Cześć może ktoś pomoże, szukam winowajcy cykania w silniku
Pacjent to Peugeot Boxer 3.0 hdi 160ps przebieg 180tyś
Cykanie podobne jakby ktoś uderzał pinezką w szybę samochodową
Częstotliwość mogę porównać do cykającej pompy Vacum w samochodach T4 silnik 2.4 i 2.5 tdi r5
To cykanie jest słyszalne najbardziej w okolicy koła pasowego , alternatora na wysokości podłużnicy
Te odgłosy słychać tylko na biegu jałowym
I wydaje mi się , że zaczyna się to po otwarciu egr lub przepustnicy
Po oględzinach całego rozrządu nic nie znalazłem niepokojącego lub coś przeoczyłem asekuracyjne wymieniłem górny napinacz łańcucha
efekt bez zmian dodam że cyka od 50 tyś km i wydaje mi się , że względem przebiegu delikatnie mocniej to słychać
Pasek micro ściągnięty, koło pasowe sprawdzone
Nie słychać tego przez otwartą maskę tylko od dołu silnika najbardziej przy prawym kole
Obok łańcucha jest jeszcze pompa oleju może to ona
Link do
Czy ktoś z Was spotkał się może z takim przypadkiem ?
Pacjent to Peugeot Boxer 3.0 hdi 160ps przebieg 180tyś
Cykanie podobne jakby ktoś uderzał pinezką w szybę samochodową
Częstotliwość mogę porównać do cykającej pompy Vacum w samochodach T4 silnik 2.4 i 2.5 tdi r5
To cykanie jest słyszalne najbardziej w okolicy koła pasowego , alternatora na wysokości podłużnicy
Te odgłosy słychać tylko na biegu jałowym
I wydaje mi się , że zaczyna się to po otwarciu egr lub przepustnicy
Po oględzinach całego rozrządu nic nie znalazłem niepokojącego lub coś przeoczyłem asekuracyjne wymieniłem górny napinacz łańcucha
efekt bez zmian dodam że cyka od 50 tyś km i wydaje mi się , że względem przebiegu delikatnie mocniej to słychać
Pasek micro ściągnięty, koło pasowe sprawdzone
Nie słychać tego przez otwartą maskę tylko od dołu silnika najbardziej przy prawym kole
Obok łańcucha jest jeszcze pompa oleju może to ona
Link do
Czy ktoś z Was spotkał się może z takim przypadkiem ?
Załączniki
Ostatnia edycja: