• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugot partner 2007 brak komunikacji z ecu

Bierek-

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kraśnik/Pruszków
Witam. Peugot partner 1.4 benzyna 2007r. Zgasł podczas jazdy. Nie da się połączyć ze sterownikiem silnika brak też swiateł mijania i nie działa dmuchawa. Bezpieczniki przy BSI i BSM dobre. Wie ktoś może co odpowiada za zasilanie tymi rzeczami gdzie szukać przyczyny? BSI walnięte czy jest gdzies jeszcze jakiś przekażnik ?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Zasilania na 1 ogien kolego,dmuchawa nie będzie ci banglac dopóki nie odpalisz silnika(tak ma flota francuska)Swiatła????w zaleznosci jak były skonfigurowane tez,chociaz kto wie.
Pisz czy z innymi modulami masz komune,jak się polaczysz z bsi to powinien tam być blad o braku komunikacji z ecu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
swiatła mijania sa tez przy wyłaczonym silniku

Krzysztof1108

Początkujący
Punktów
5
W Peugot-cie czesto siada ecu lub bsi - jedno z drugim jest skonfigurowane ale jedno I drugie ma bespieczniki , mialem podobny przypadek I wymontowalem obie rzeczy I wysuszylem w domu . POMOGLO ale pamietaj ze przy sciaganiu plastikow musisz uwazac .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Przekażnik głowny w ECU albo któryś z bezpieczników tych 80A a przekazniki sa 100A i lutowane

Bierek-

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kraśnik/Pruszków
Bezpieczniki są ok. Masy posprawdzane zasilania nie mam schematu:( . Swiatła się zapalały z zapłonem. Co zauważyłem to ze jak na włączonym zapłonie dotykąłem klemą zeby posłuchac czy przekazniki cykają to czasem na chwile swiatła załączyło tak jakby przekaznik którys dobrze nie domykał. Być moze to przekażnik w ecu o którym Marek S pisał. Tylko jak to potwierdzić? Ma ktoś schemacik zasilań? Chek się wogóle nie świeci więc wygląda na ecu albo brak zasiłania do niego...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak z manetki się nie swiecą to nie ma zasialania a tzw. światłami szwedzkimi zarzadza BSI .

Bierek-

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Kraśnik/Pruszków
nie ma swiateł nawet po przekręceniu manetki i wycieraczki nie działają więc pewnie BSI. Czy po wymianie bsi trzeba go jakoś programowac a jak tak to jaki sprzet to ogarnie?

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
programator ale to na 80% przekażnik głowny robiłem coś takiego już

Do góry Bottom