• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Planowanie bloku silnika na aucie

Majeranek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
Witam otóż pół roku temu mechanik stwierdził uszkodzona uszczelkę pod głowica wiec zleciłem by naprawił mi auto on planował głowice i kupił nowa uszczelkę lecz nie sprawdził bloku silnika od tak bo się mu nie chciało przyłożyć miernika a objawy wróciły zaciągnąłem wiec do niego auto rozebrał chłodnice egr termostaty wymienił i dalej wiec rozebrał ponownie głowice ona ok uszczelka walnięta i teraz, po sprawdzeniu jest krzywy blok aluminiowy i pytanie czy da radę planować blok na aucie i gdzie się tego podejmą Lubelskie czy jest ktoś w stanie pomóc czy muszę wyjmowac i rozbierać silnik. Auto BMW E60 520d 177km 2008r

Majeranek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lublin
A
Da radę na aucie, ja nie lubelskie ale może w Twoim rejonie też ktoś tak robi.

a jaki to mniej więcej koszt dla porównania chciał bym wiedzieć czy ściągać silnik czy lepiej na aucie w przypadku 4cylindorwki jakie okolice robią u ciebie bo może nie strasznie daleko a mogę podwieźć auto na lawecie

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ja za planowanie bloku na aucie dodatkowo doliczam 650zł za taką operację.
Z oczywistych względów jeżeli nie planujemy remontu dołu to zdecydowanie bardziej opłaca się taki zabieg i jest wykonywany przeze mnie głównie w 2.0 i 2.2 D4D z powodu fabrycznej wady w tych jednostkach.

Do góry Bottom